Mijn leven met corona

Eigenlijk kom ik zelden tot nooit op de Soos, maar ik vind het wel belangrijk dat de Soos in stand blijft dus daarom blijf ik wel lid en ik neem mijn petje af voor jullie allemaal om het elke week weer in goed banen te leiden. Zo opent Leo van Santen ons gesprek. (Agnes)

Het coronavirus heeft een behoorlijke invloed, zeker op de mensen die in het arbeidsproces zitten.

Ikzelf heb wel meer angst dan dat ik denk aan de economische gevolgen, maar voor hen is het natuurlijk andersom. Er wordt dan wel heel hard gewerkt aan een vaccin, dat kan dit jaar uitgevonden worden maar het kan ook nog jaren duren. Als je de historie eens terugkijkt naar allerlei virussen of ziektes is er ook niet altijd een goed werkend medicijn gevonden. Voor sommige virussen zijn ze nog bezig.

Het vervelende is dat je er niets aan kunt doen. De regels worden opgesteld en daar moet je je maar aan houden. Maar om als voorbeeld te noemen, ik was een tijdje geleden bij een bloemenstalletje, er stonden 3 mensen en 2 mensen om te helpen. Het waaide heel hard dus dan is die anderhalve meter afstand houden lang niet genoeg om het virus te ontwijken. De druppeltjes van het virus moeten binnen die anderhalve meter op de grond vallen, maar als het zo hard waait dan kunnen ze wel 5 meter verder terecht komen. Je moet ook een beetje geluk hebben.

Ik vind het wel zorgelijk voor de toekomst, het virus moet zichzelf eigenlijk vernietigen.  Ik vind dat ze de regels wel wat te snel weer versoepeld hebben. Dat is allemaal berekend door een wiskundige maar we hadden beter nog even wat langer  ‘op slot’ kunnen blijven. Het heeft waarschijnlijk te maken met de economische gevolgen, maar ik ben er van overtuigd dat je eerst de bron moet aanpakken voordat je de gevolgen kunt behandelen.

De dag komen we wel door, we gaan fietsen op rustige plaatsen, ik golf nog 3 x per week en heb ook nog een tuintje met een kasje. Ik ben liever buiten dan dat ik binnen zit, maar dat kan ook zo veranderen hoor en dan kom ik zeker naar de Soos. We moeten wel zorgen dat wij het niet krijgen, mijn vrouw heeft een kwetsbare gezondheid en ondanks dat het heel goed gaat behoort ze toch tot de doelgroep. Ik behoor ook tot de doelgroep vanwege mijn leeftijd, dus we kijken wel uit.

Een hartelijke groet, ook van mijn vrouw,

Leo van Santen

(uit het boekje (mijn) leven met corona, dat in het begin van de coronatijd, – vorig jaar dus – door en voor de leden van Ouderen Soos Stompwijk is gemaakt)