Muzikale verhalen op Molenwei

Met gevierde mezzosopraa en harpiste Ekaterina Levental

Beleef De Weg en De Grens; twee aangrijpende muziektheater solo’s met een persoonlijk en actueel verhaal, en zeer gevarieerde muziek. LEKS compagnie brengt twee voorstellingen uit hun succesvolle serie verhalende concerten voor het eerst buiten, en op één dag. Een unieke kans om deze bijzondere voorstellingen na elkaar te zien op Buitenplaats Molenwei.

De Weg vertelt het aangrijpende verhaal van Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. In deze persoonlijke muziektheatervoorstelling neemt ze het publiek mee op de weg die zij als tiener aflegde. Die weg, door verschillende landen, begon in Tasjkent toen zij en haar familie na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie niet in Oezbekistan konden blijven door oplaaiend antisemitisme. Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar afkomst en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. En hoe ze daarna haar weg zocht naar het sprookje, zoals ze dat kende uit het theater. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht, en hoop.

De Grens begint daar waar De Weg eindigt, en is gebaseerd op dagboekfragmenten van Ekaterina uit de periode waarin ze als 16 jarige vluchteling aankwam in Nederland. In een indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander, met veel humor en begrip. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest.

Een jonge vrouw, die vecht voor haar bestaan, dwars door grenzen, voorbij het oordeel. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. De Weg en De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, met humor en prachtige muziek.

Datum: 15 juli 16.30 u. De Weg, en 19.30 u. De Grens.

Tussen de twee voorstellingen door kan een maaltijd genuttigd worden.

Tickets voor de voorstellingen en maaltijd zie www.buitenplaatsmolenwei.nl/agenda/