Agnes’ wekelijks praatje

Lieve Leden,

Nog steeds liggen er dagelijks kaartjes in mijn brievenbus. Dank jullie wel hiervoor. Het doet zoveel goed, het fleurt mijn kast op maar, en dat is nog belangrijker, ook mijn koppie. Jullie lieve woorden en het feit dat jullie de moeite nemen om een kaartje te sturen zorgen ervoor dat ik wat minder pieker en kan genieten van de vrolijke opkikkers.

iemand ergens bij mij vandaan

heeft aan mij gedacht

het heeft een kaartje in een enveloppe gedaan

en naar de brievenbus gebracht

de postbode nam de enveloppe mee

en bezorgde het op mijn adres

het zijn er meestal meer dan twee

ik voel me net een prinses

Inmiddels is de eerste middag voor de ouderen van Stompwijk aan de Molenwei geweest. De leden die ik gesproken heb waren vol lof, ook de verzorging was perfect geregeld, appeltaart met slagroom en natuurlijk het advocaatje met slagroom. Het doek schijnt prachtig te zijn en de uitleg heel duidelijk. A.s. donderdag 8 juli is er nog een middag, volgens mij zijn er nog plaatsen vrij dus heeft u zich nog niet opgegeven doe dat dan snel.

Het was het eerste uitje sinds het corona virus en het smaakt naar meer. Helaas rukt er een nieuwe variant in Nederland op, de Delta variant. Het schijnt razendsnel om zich heen te grijpen, maar nog niet voor al te grote problemen te zorgen. We hopen dan maar dat dit zo blijft. Ook is nu de vakantieperiode in volle gang en we moeten maar afwachten wat de vakantiegangers mee terug nemen. Ik hoop alleen maar leuke foto’s en mooie verhalen en dat ze het virus lekker in hun hotel achterlaten.

Helaas kunnen we het Dorpspunt niet groter maken dan het is, dus op dit moment hebben we nog geen idee of en wanneer we weer zouden kunnen beginnen. Het is momenteel ook wat stil vanuit Den Haag, de afgelopen weken zijn er natuurlijk heel veel maatregelen afgeschaft of versoepeld en de anderhalve meter buiten hoeft ook niet meer in acht genomen te worden, maar wij zitten binnen en daar is het nog steeds van kracht. We wachten het maar af, meer kunnen we op dit moment niet doen.

Het weer in Nederland laat het nog een beetje afweten, het is geen heerlijk zomerweer. Ik kan me de zomers van vroeger nog herinneren, de geur die na een warme dag nog in de lucht hing, ik kan hem zo terug halen. Na het melken ging m’n vader dan ook mee naar buiten, op de bank voor het huis koffie drinken. Dat was voor ons kinderen echt een unicum en daar genoten we van, met een beetje geluk 6 weken lang. Die zomers zijn er sowieso niet meer, soms is het een weekje loeiheet maar verder is het vaak maar wat gekwakkel, regen, dan een beetje zon, wolken. Maar genieten doen we toch wel, zeker van de tuin. Die is momenteel wel op z’n mooist, alles groeit en bloeit en je hebt het idee dat je ergens in een tropisch land bent als je onder de blauwe regen staat, de geur van de jasmijn opsnuift, de passiebloemen open ziet gaan en ook de goudsbloemen, vlijtige liesjes, wonderplanten, duizendschonen doen hun best. Momenteel is het onderhoud van de tuin even in handen van mijn wederhelft, maar genieten van alle kleuren en geuren kan ik wel.

Vorige week liet ik al weten dat we een aantal zieke of herstellende leden hebben. Ook deze week wil ik daar nog even aandacht aan besteden. Allereerst hopen wij natuurlijk dat men rustig aan beter wordt. Mensen die mijn stukjes regelmatig lezen weten dat wij waarde hechten aan het branden van een kaarsjes bij ons Maria beeldje. Dat kaarsje, overdag een waxinelichtje, s nachts een kaarsje op een batterijtje, brandt voor onze leden, voor ons zelf en ook voor leden die een operatie in het verschiet hebben. Nu is het zo dat wij niet alles horen, dus weet u iemand van onze Ouderen Soos die wel een steuntje in de rug kan gebruiken laat het dan even weten ( Agnes 06-43412445 of ajhofstede1111@gmail.com) dan sturen we een mooi kaartje en zoals u aan het begin van dit stukje heeft kunnen lezen weet ik uit ervaring hoeveel goeds dat kan doen. Want als we dan weer mogen starten doen we dat natuurlijk het allerliefste met de hele groep, want…..:

met de rollator naar het Dorpspunt gaan

om iemand met rummikub of klaverjassen te verslaan

een borreltje of advocaatje met room

dat is op dinsdagmiddag de droom

ouder worden is niet zo slecht

zolang je er maar niet tegen vecht

geniet van elk moment

net zolang tot je 100 bent.

zo houden we hand in hand,

de Ouderen Soos in stand!!

Een lieve groet en een hele fijne week namens het complete bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris