Panorama Platteland

Ruim 40 mensen hadden zich opgegeven voor de eerste middag speciaal voor de ouderen van Stompwijk om op de buitenplaats Molenwei het Panorama-Platteland schilderij te bezoeken. Namens Vlietwensen konden wij hen trakteren op vrij entree van deze unieke tentoonstelling. Om het een feestelijk tintje te geven na de moeilijke Coronatijd hebben we er direct een gezellige middag van gemaakt met koffie/thee en een lekkere vers afgebakken punt appeltaart met slagroom gesponsord door Robert van de Coop.

Het was dinsdag de 29ste best wel slecht weer en daardoor moest alles plotseling binnen georganiseerd worden. Dat was de eerste keer met zo’n grote groep en het was best wel een uitdaging want de akoestiek in de Barn is nog niet optimaal. Nadat iedereen even de tijd genomen had om alvast zelf even rond te kijken, gezellig met elkaar bij te praten, te luisteren naar de muziek van Arie Paardekooper of even bij Jan v.d. Sman kijken hoe hij zijn mooie pentekeningen maakt, was het tijd voor de rondleiding.

Het creatieve brein Cis Deijl was gelukkig ook van de partij om haar visie op het werk te geven en ikzelf kon haar aanvullen met een aantal specifieke Stompwijkse plekjes en wetenswaardigheden.

Iemand miste de kerk, maar hij stond er toch echt op bij de ansichtkaart met groeten uit Stompwijk. Bij de hekkenschijters of de hangkonten heb ik het gedicht voorgelezen dat Theo van Leeuwen hierover geschreven heeft, een komisch verhaal over hoe de namen ontstaan zijn.

We liepen al behoorlijk uit en omdat er lekkere hapjes en drankjes klaarstonden hebben we een korte pauze ingelast om iedereen van een versnapering te voorzien.

Daarna konden we door met de rondleiding bij het tweede doek. Iedereen bleef geboeid luisteren naar de uitleg en dat was wel heel fijn om te zien dat er echt animo voor was.

Er staat ook zoveel op.

Speciaal was ook dat Ria van Dijk (deze middag zelf aanwezig) op het doek vereeuwigd is met de 4 lammetjes van haar dochter in haar armen en door iedereen herkend werd. De schilderes die haar geschilderd heeft, heeft het dus goed gedaan.

We eindigden met doek drie ruim na de oorspronkelijke sluitingstijd, een  teken dat het gezellig was. De heerlijke hapjes werden gesponsord door LuitenFood en verzorgd door de Bles, de koffie en drankjes door Aad Luiten(kip) en de bardienst gedraaid door Aad Bennis, Annie, Joke, Sjaan en Jan. Iedereen bedankt voor de donaties en het meehelpen, hierdoor kon het een vrolijk, creatief, gratis uitje worden dat volgens mij wel in de smaak gevallen is.

Donderdag 8 juli is er nog een middag, aanvang 14.00 uur tot 16.30 uur en er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, maar vol=vol.

Elk weekend is  Panorama-Platteland vanaf 10.00 tot 16.00 uur te bezoeken a € 7,95 incl. koffie/thee of versnapering, kinderen t/m 14 jaar gratis. Er is altijd een kunstenaar aanwezig die een rondleiding kan geven. Misschien niet zo uitgebreid als tijdens deze speciale Stompwijkse middagen gedaan wordt, maar zeker de moeite waard.   

Ria Luiten