Gemeente nieuwsflits

Coronabewijs voor reizen en evenementen met CoronaCheck

Wilt u reizen binnen de Europese Unie of naar een evenement in Nederland? Dan heeft u een coronabewijs nodig. Dat kan een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs zijn. Of een bewijs dat u bent hersteld van corona. Met de CoronaCheck-app kunt u vanaf 1 juli 2021 deze bewijzen laten zien

Wethouder vraagt inwoners om hulp in waterkwestie

De gemeente Leidschendam-Voorburg maakt momenteel een plan voor de komende 5 jaar over het beheer van water: het Water- en Rioleringsplan (WRP) 2022-2027. Een belangrijk onderwerp, want hoe kunnen wij gezamenlijk wateroverlast en extreme droogtes voorkomen? Dat het een gezamenlijke taak is onderstreept wethouder water en groen Floor Kist in zijn interview.

Vergunningplicht woningsplitsing en kamerverhuur

Vanaf 25 juni 2021 is het verplicht een vergunning aan te vragen voor het splitsen van woningen in appartementen of kamers. 

Proef sluitingstijden horeca de Mall

Op 5 juli start een proef waarin 3 horecazaken in Westfield Mall of the Netherlands een uur langer open mogen zijn. Hiermee wordt het aanbod voor een avondje uit in Leidschendam-Voorburg vergroot.

Webinar: Uw wijk aardgasvrij

Wilt u weten wat onze gemeente te wachten staat op het gebied van duurzame energie en gasloos wonen? Meld u aan voor het webinar op 8 juli om 19:30 uur en geef uw mening op de plannen! Tijdens het webinar geven we informatie over de energietransitie en leggen we uit wat deze verandering voor u betekent. 

Wat doet uw kind deze zomer?

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel kinderen en tieners breekt er een tijd aan van ontspanning en vrije tijd. Maar soms ook van niet weten wat je met je tijd moet doen, en van het missen van klasgenootjes en vrienden. Gelukkig is er voor kinderen en jongeren van 4 tot 25 jaar genoeg te doen in Leidschendam-Voorburg.

Tips voor een schone container

Tijdens zomerse dagen kunt u last hebben van ongedierte en stank bij uw afvalcontainers. Avalex heeft tips hoe u deze ongemakken zoveel mogelijk kunt beperken.

Vlietwensen geeft financiële bijdrage voor Burendag

Wilt u voor uw straat of buurt een leuke activiteit organiseren voor de nationale Burendag op 25 september? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen.