Nieuwsflits gemeente

Afscheid burgemeester Klaas Tigelaar

Na een ambtsperiode van 5 jaar neemt Klaas Tigelaar eind augustus afscheid van Leidschendam-Voorburg. Dinsdagavond 31 augustus is er een bijeenkomst, deze is besloten in verband met de coronamaatregelen.

A44 komend weekend afgesloten

Komend weekend is de A44 in beide rijrichtingen tussen de N14 bij Wassenaar en de N206 bij Leiden afgesloten. Dit duurt van vrijdag 27 augustus 22:00 uur tot maandag 30 augustus 05:00 uur. Rijkswaterstaat voert dan algemeen onderhoud uit aan de verlichting op de A44 bij Wassenaar en brengt nieuw asfalt aan bij Leiden. Houd rekening met mogelijk meer verkeer op de N14.

Denkt u mee over de Dr. van Noortstraat?

De gemeente richt samen met het hoogheemraadschap van Rijnland de Doctor van Noortstraat opnieuw. U kunt hierover meedenken! Heeft u ideeën en wensen over bijvoorbeeld het verkeer, parkeren, de weginrichting of het verhelpen van bijvoorbeeld wateroverlast? Geef ze uiterlijk 31 augustus door via onze website, we zijn benieuwd naar uw suggesties!

Wie begroet u vanuit de All You Need is Love Caravan?

Heeft u een lieve boodschap? Voor bijvoorbeeld een familielid, een vriend of vriendin, buren bij u in de straat, de sportvereniging, een klasgenoot of collega, een bijzondere vrijwilliger of een mantelzorger? Stuur uw boodschap voor 3 september in en wie weet nodigen we u uit om uw boodschap op te nemen in de enige echte All You Need is Love caravan!

Computerlessen Woej start 3 september

Wilt u meer uit uw computer, tablet of smartphone halen, zoals leren beeldbellen, e-mails versturen, berichten plaatsen op sociale media of veilig informatie op internet zoeken? Of heeft u specifieke vragen over het werken met computers? Meld u aan! U krijgt individuele begeleiding van een van onze vrijwilligers. De lessen starten vanaf 3 september op verschillende locaties van Woej.

Inspraak Lokale Energiestrategie tot 15 september

Kent u de Lokale Energiestrategie (LES) van onze gemeente al? Niet? Lees dan het volledige plan of de samenvatting waarin we in 10 simpele punten de overgang naar duurzame energie uitleggen, en wat dit voor u betekent. Liever kijken dan lezen? De animatie staat voor u klaar! Uw mening geven op de plannen kan nog tot 15 september.

Blauwe streepjes op de weg of stoep

Blauwe streepjes op de weg of stoep gezien? Dat zijn markeringen die nodig zijn in het onderzoek naar de mogelijkheden voor aanleg van een glasvezelnetwerk in onze gemeente. De markering gaat vanzelf weg. Of het netwerk daadwerkelijk wordt aangelegd, is nog niet bekend. Is dat wel het geval, dan ontvangen inwoners die hierop aangesloten kunnen worden op termijn per post meer informatie van hun provider.