Uitnodiging

We zijn bezig met de voorbereidingen voor ons kerstnummer met als thema saamhorigheid. Het blijven nog steeds vreemde tijden waarin corona voor de nodige tweespalt zorgt, terwijl we hier toch samen uit moeten zien te komen. Dat is een wereldwijd probleem en daar houden genoeg mensen zich mee bezig. Ik hou van kleinschalig omdat het gezegde immers luidt: beter een goede buur, dan een verre vriend.

Maar wie is nu die buur?

Wie zijn die nieuwe buren, die hier pas zijn komen wonen?

Wie zijn die mensen die je eigenlijk al jaren regelmatig in je omgeving signaleert, maar eigenlijk niet kent.  Het elkaar gedag zeggen is alvast een stapje. Mensen met een hond zijn in het voordeel die hebben altijd wel een praatje. Als we elkaar beter leren kennen dan krijgen we ook meer aandacht voor elkaar en dan is er de mogelijkheid om er voor elkaar te zijn, mocht het nodig zijn.

Een veel grotere stap is het schrijven van een brief waarin jij je voorstelt. Daar ligt de uitdaging voor ons kerstnummer. Dat dit jaar in elke brievenbus zal verschijnen als cadeau aan alle inwoners. Na het abonnement zijn er toch een flink aantal mensen afgehaakt en kunnen we om die reden minder mensen bereiken. Ja dan lezen ze ook dit bericht niet, hoor ik je denken.

Dat klopt, dus knip deze pagina uit en doe hem in de brievenbus bij degene waar jij wel meer van wil weten. We willen echt niet alles weten, maar meer van:

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Bevalt het?

Wat is er opvallend aan het dorp?

Waar heb je mogelijk moeite mee en zou eigenlijk anders moeten?

Of vul maar in.

Wil je misschien iets anders met ons delen, een recept, een verhaal, een gedicht. Dat kan natuurlijk ook.

Het mooie is, als je het verhaal van iemand kent, kijk je heel anders en is er veel meer begrip.

Vind je het wel leuk, maar ook moeilijk, dan kan je hulp inschakelen van de redactie. Laat het ons dan even weten via: redactie@dorpsketting.nl

Samen op naar de kerst.

Knip uit en doe dit bericht met je naam en adres eronder bij iemand in de brievenbus, waar je graag meer van wilt weten.

Petra