Sport- en speelveld Pinksterbloem

Er zijn vele voorbereidingen aan vooraf gegaan. Het begint met een mailtje begin januari 2021 vanuit de gemeente die hun voornemens uitspreekt om de speelplek bij de Pinksterbloem te gaan renoveren. Ze zijn op zoek zijn naar personen die een dergelijk project kunnen ondersteunen. Verschillende partijen, denk aan school, kinderdagverblijf, omwonenden, Adviesraad, Stompwijk ’92, Dorpspunt, VrouwActief worden benaderd. Er is veel digitaal overleg en alle ideeën en wensen genoteerd. Het ontwerpen en vorm geven kan beginnen.

Er volgt op het Pinksterbloemveld een voorlichting waarbij iedereen, maar vooral omwonenden zijn uitgenodigd. De plannen zijn uiteengezet en een prachtig boekwerk geeft aan hoe het veld er straks uit gaat zien. Er was nog één wens over en dat was een watertappunt. Dit paste niet in gemeentelijk beleid en dus niet in het budget. Wel kunnen mensen zelf hiertoe het initiatief nemen. Dunea verzorgt deze aanlegplaatsen. Er zijn fondsen aangeschreven om het gevraagde budget van ruim € 4.000,- te kunnen bekostigen. En de fondsen zijn akkoord gegaan, inmiddels zijn de omwonenden geïnformeerd en heeft Dunea een kijkje genomen en de aanleg hoeft geen probleem te zijn. Het watertappunt komt links van het bankje, + 3 meter van het eerder gemarkeerde plekje tussen de bankjes (dit even voor de omwonenden). Dit wordt nu gepland.

Het is mooi om van zo dichtbij de verandering een te maken.

Een week of wat geleden is er gestart met de aanleg van het nieuwe sport– en speelveld. Er is veel bedrijvigheid en tot mijn verbazing zag ik twee Stompwijkse aanpakkers  met de voorbereidingen bezig. Vorige week door weer, wind en kou en afgelopen week op een bijna zomerse dag hun handen uit de mouwen steken.

Tijd om eens een babbeltje met hen te maken. Het gaat om Perry Bolleboom (l) en Jordi de Groot (r), beiden als zzp-er aan de slag. Er staat een motto op de auto. Geen gekloot, bel de Groot! Dat is klare taal, wel zonder telefoonnummer, want voor het opknappen van kleine tuintjes daar is Jordi niet van, eerder grote projecten. Samen met KSP (focus on perfection) een autoriteit als het gaat om aanleg van speeltuinen en sportvelden. Er wordt hard gewerkt. Ik tref ze aan in de ‘kantine’ zittend op een trailer en helemaal in voor een teamfoto. KSP is gevestigd in Lelystad en werkt landelijk. Ze hebben eerder klussen geklaard voor de gemeente Voorburg. Dan is het vooral van belang dat het voorwerk alvast gedaan is en hier zijn Perry en Jordi mee bezig.

Ze zijn trots, want dit wordt echt een mooi speelveld. Ook hebben ze veel bekijks van de buurt, mensen vinden het ook interessant. Bij andere projecten zitten ze vaak in de weg of wordt er van alles afgesloten en is er geen belangstelling, maar daar ontbreekt het hier niet aan. Iedereen wordt hier gelukkig van en het wordt erg gewaardeerd.

Het was erg drassig, het lijkt wel een moeras. Vorig week was het echt drama met al die regen en kou. Gelukkig worden ze het van het spitten wel warm. Stompwijk is op klei en veen gebouwd. Eerst frezen los maken, gras en grond mixen, dan is makkelijker afgraven en het is beter voor de afwatering. Toplaag eraf halen en voorbereiden.

Het is heerlijk om zo dicht bij huis te werken. Jordi is voor zichzelf begonnen en heeft, te weinig uren in een dag, hij zit nooit zonder opdrachten. Bij gladheid worden ze ook ingezet om te strooien.

Jason en Mason is de tweeling (2 jaar) van Jordi en die zijn gek op buurman en buurman die voorop zijn auto zitten. Hij ziet erg veel van zichzelf in de ondernemende jongens terug. En dat is weleens confronterend.

De opening van het veld laten ze aan zich voorbij gaan, als de hekken weggehaald zijn, dan is het voor hen ook klaar. Soms maken ze er 2 of 3 speeltuintjes in de week, want dit is echt wel een hele grote! Hier zijn ze wel een paar weken mee zoet. Elke speelplek is weer anders en dat houdt het leuk.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de ondergrond van het kunstgras voor drie verschillende plekken. Nu ziet alles er zwart/wit uit, maar straks krijgt het weer een groene uitstraling.

De planning is dat de het speelveld eind januari officieel geopend wordt. 

Petra Oliehoek– van Es