Sportoverzicht

Wat een jaar dit jaar.

In januari was alles dicht door de lockdown. Geen echte sportprestaties dus. Alhoewel er wel een nieuw fenomeen was geboren: het Ommetje. Een app gemaakt in samenwerking met Eric Scherder (neuroloog). Dus veel persoonlijke prestaties.

Ook februari was een lockdown maand. Deze maand is Cor de Visser overleden oud-trainer van het 1e voetbal Stompwijk ‘92. Maar ook leuk nieuws. Er was ijs. Er kon weer geschaatst worden. Daar werd ook druk gebruik van gemaakt. Zelfs op de verbrede Ringvaart kon nu dus geschaatst worden. Hier de eerste schaatser Hans de Graaf, maar in het weekend was het beduidend drukker!

Eind maart is het begin er. Buitensporten gaan langzaam weer opstarten. Geen wedstrijden maar wel in beweging zijn.

April is het moment voor de Toerclub om weer met het seizoen te beginnen. Helaas is het fietsen in groepen nog niet mogelijk maar alleen maar met zijn tweeën. Voor de kinderen is het normale alweer bijna terug en wordt er zelfs een vriendjesweek georganiseerd bij Stompwijk ‘92. Ook voor Jelsie is het allemaal weer begonnen en zwom ze op het NK senioren de  meter rug samen met de top van Nederland.

In mei wordt duidelijk dat de gemeente toestemming heeft gegeven om het sportcomplex de gehele zomer door open te houden voor trainingen en onderlinge wedstrijdjes. Zo blijven de leden allemaal toch een beetje fit….

Juni is de maand dat voor de sporters het eind van de lockdown is aangebroken. De Blesruiters hebben  hun eerste menwedstrijd (de 3 Molens oefencross) weer gehad. De Toerclub gaan weer in pelotons de weg op en ook de handbal– en voetbalcompetitie is weer begonnen. Voor Yvonne de Groot stopt het lesgeven na 25 jaar. Ze werd onthaald door alle leerlingen met een roos en een handgeschreven kaartje.

Juli is normaal de maand van de kortebaanwedstrijd in Stompwijk maar ook die is geschrapt in verband met corona. De enige die in het dorp wedstrijden hadden waren de Blesruiters met onderlinge wedstrijden.

In deze maand had het Van Velsen Ralleysportteam een nieuwe uitdaging. De Bresau Ralley Poland stond nog niet op hun lijstje en die hebben ze er eervol aan toegevoegd. Drie etappe overwinningen en een derde plaats in de eindrangschikking. Daar mogen ze zeker trots op zijn. Jorian en Frans Hendriks hadden de afgelopen  maanden tijd genoeg om te oefenen voor hun Elfstedentocht (270 kilometer) op de fiets. Deze hebben ze in een kleine tien uur volbracht. Chapeau!

In augustus start het sportseizoen weer op normale wijze. Lindsay Landman verscheen bij het NK mennen in Ermelo aan de start. Daar liet ze zien dat ze het mennen echt in de vingers heeft. Ze werd derde op de discipline Vaardigheid. Ze reed haar proef foutloos, alleen waren twee andere deelnemers sneller. Een fantastisch resultaat. De handbal heeft een mooie derde plaats behaald op het befaamde EHC toernooi met hun talenten van de C1.

September: Het Dorpspunt heeft een nieuwe activiteit in zijn gelederen. Er wordt gebiljart. Het 1e en 2e team van Stompwijk hebben hun basis in het Dorpspunt en ze hopen er nog vele leuke jaren te beleven.

Oktober betekent traditioneel de start van het marathonschaatsen. Wij hebben er twee troeven Tjilde Bennis (die dit jaar voor Paket Vastgoedonderhoud) rijdt en in de 1e wedstrijd verdienstelijk 11 werd. Ook de voorzitter van onze ijsclub, Christiaan Hoekstra,  rijdt nog regelmatig zijn rondjes en werd 22ste.

November leverde weer kampioenen op. Voetbalteam JO14-1 werd kampioen in de 4e klasse. Geweldig team, waarnaast de mannelijke teamleden ook 1 vrouwelijk teamlid speelt en die vanaf het begin van de competitie oppermachtig waren. En dan een Europese bronzen medaille voor Julie van Santen. Ze heeft deze medaille in Bergamo (Italië) verdiend, een eind over de grens. Chapeau voor deze jonge schaatsster!

December: In december mocht Jelsie deelnemen aan het NK zwemmen, in het Hofbad. Voor Jelsie een thuiswedstrijd, want, bijna om de hoek. Met twee persoonlijk records, mocht Jelsie terugkijken op een geslaagd toernooi. Op zondag 12 december mocht Sandy v.d. Salm met haard paard Ghadir aantreden bij Time Stables te Nieuwe Wetering, alwaar zij met overtuiging hun rubriek wonnen.

Op 19 december ging de zware lockdown in en zijn we aangewezen op de ommetjes en eigen te maken rondjes.