Nieuws uit onze gemeente

Inzet gemeente voor vluchtelingen Oekraïne

Steeds meer mensen uit Oekraïne vluchten voor de oorlog. Het college leeft mee met hen die moeten vluchten of juist blijven om hun land te verdedigen. Het college vindt het bijzonder mooi te zien welke initiatieven de samenleving neemt om steun te betuigen en ondersteuning en onderkomen te bieden. De gemeente werkt hard om voorzieningen zoals zorg, inkomen, onderwijs en huisvesting te regelen.

Er zijn in de gemeente 179 vluchtelingen uit Oekraïne ingeschreven, waarvan 72 kinderen. De eerste noodopvang is in de regio voldoende beschikbaar. De gemeente richt zich nu op langdurige tijdelijke huisvesting. Geen gemakkelijke opgave bovenop de grote druk op de woningmarkt. Mocht deze opvang gerealiseerd kunnen worden, dan voldoet de gemeente hiermee aan de landelijk afgesproken taakstelling.

Spreekuur Sociaal Service Punt en vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk heeft samen met het Sociaal Servicepunt een spreekuur om te helpen met al uw vragen. Let op: het spreekuur is voor iedereen, niet alleen voor vluchtelingen. Op dit moment is er wel altijd een vrijwilliger aanwezig die kan vertalen.

Bibliotheek aan de Vliet, Fluitpolderplein 5, Leidschendam

Maandag van 10:00 – 12:00 uur

Wijk- en dienstencentrum De Groene Loper, Van Royenstraat 2, Voorburg

Donderdag van 13:00 – 15:00 uur

Loden leidingen in huis? Dit kunt u er aan doen!

Woont u in een huis gebouwd voor 1960? Misschien heeft uw huis dan nog loden waterleidingen. Looddeeltjes kunnen via deze oude leidingen in uw drinkwater terechtkomen en dat is niet goed voor de gezondheid. Daarom is het belangrijk om loden leidingen te vervangen, hoe verborgen ze soms ook zitten. Verstandig om te checken dus!

Vraag de schoolspullenpas  aan

Gezinnen met een laag inkomen en schoolgaande kinderen kunnen de Schoolspullenpas aanvragen. Met het tegoed op de pas kunnen zij schoolspullen kopen. De Schoolspullenpas is van 1 april tot en met 31 mei 2022 aan te vragen via Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg.

De Schoolspullenpas kan worden aangevraagd via de website van Leergeld. Op de site staat ook een overzicht met winkels waar de pas geldt.

Wethouder Floor Kist: “Ieder kind moet mee kunnen doen met leeftijdsgenootjes, ook in de klas. Met de Schoolspullenpas kunnen de kinderen de spullen aanschaffen die daarvoor nodig zijn. Mijn dank gaat uit naar Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg, die het met haar vrijwilligers mogelijk maakt om de Schoolspullenpas te verspreiden.”