Gemeente Nieuwsflits

Voorkom stress, wees op tijd

Heeft u een nieuw paspoort, rijbewijs of ID-kaart nodig? Maak op tijd een afspraak om een nieuwe aan te vragen. Als u dat ongeveer 1,5 maand van tevoren doet, dan kunnen we u op tijd helpen. Dat scheelt een hoop (vakantie)stress. 

‘Ik moest iets doen om te helpen’

De beelden uit Oekraïne raken veel mensen. Vrijwel iedereen wil helpen waar hij kan. De gemeente is dankbaar voor alle inwoners die inzamelingsacties organiseren, vluchtelingen opvangen of zich inzetten als vrijwilliger. Eén van hen is Gerlinde Korterink. Zij helpt als tolk om vluchtelingen in te schrijven. 

Gooi geen bitterballenvet door het toilet

Deze week is het Koningsdag. Viert u dat met een lekkere bitterbal bij de borrel? Let u er dan op dat u de olie of het frituurvet niet weggooit door de gootsteen of het toilet. Uw leidingen en de riolering kunnen daardoor verstoppen. Giet de olie en het vet liever in een lege plastic fles of melkpak met dop en lever het in bij een inzamelpunt.

Mantelzorgers, waar heeft u behoefte aan?

Er zijn veel mensen die voor iemand anders zorgen. Dit noemen wij mantelzorg. Wij willen graag meer weten over de situatie van mantelzorgers in onze gemeente en waar zij behoefte aan hebben. Daarom stellen we u graag een paar vragen. Vult u de vragenlijst liever niet digitaal in? Bij de bibliotheken in Leidschendam en Voorburg en bij de wijk- en dienstencentra de Groene Loper en De Plint liggen papieren exemplaren. Invullen kan tot en met 10 mei.

NK Tegelwippen: doet u mee?

U kunt tot en met 31 oktober meedoen met het NK Tegelwippen door tegels in uw (gevel)tuin te vervangen door groen. Tegels verkoelen niet op een hete dag en vangen geen regenwater op wanneer het hoost; groen wél. Daarnaast zijn meer bloemen en planten goed voor onder andere de bijen en vlinders. Doet u mee? Geef uw gewipte tegels op zodat ze worden opgeteld bij de Nationale Tegelteller.

Laat u niet neppen tijdens het appen

Oplichters worden steeds slimmer. Ze kunnen zich bijvoorbeeld via WhatsApp voordoen als een bekende, zoals uw (klein)zoon of –dochter of als uw vriend(in). Hij of zij zegt een nieuw nummer te hebben en vraagt u (met een mooi verhaal) te helpen door snel geld over te maken of te klikken op een betaalverzoek. Dit noemen we hulpvraagfraude. Wees alert en trap er niet in!