Stichting Groen en Geluk: ‘Composteren kan je zelf ook!

Wij organiseren: 

Maandagavond 16 mei,

workshop ‘Composteren kan je zelf ook!’

Je kunt ervoor kiezen om je groente-, fruit- en tuinafval gewoon in de kliko te gooien. Maar dan gooi je eigenlijk waardevol materiaal weg waar je de planten in je tuin heel veel plezier mee had kunnen doen. Maar voordat jouw planten wat aan het GFT-afval hebben moeten het eerst geschikt gemaakt worden door het te composteren. Daarmee maak je op een duurzame manier van GFT-afval een prima bodemverbeteraar voor jouw tuin-, kamer- of balkonplanten.  

Op maandagavond 16 mei hebben we Jan Blokland gevraagd voor ons een workshop te verzorgen over zelf composteren. Jan is voorzitter van Groei & Bloei, afdeling Leidschendam e.o. en een zeer ervaren hobbytuinder, die bekend is van de uitgebreide tuinonderhoud cursussen voor beginnende en gevorderde tuiniers. 

Na een korte uitleg wat compost voor invloed heeft op het bodemleven, worden verschillende manieren om zelf te composteren uitgelegd.  

Enkele onderwerpen waar aandacht aan wordt besteed zijn: Wat mag wel of niet op de composthoop? Hoe kan je het beste het GFT-afval verdelen? Welke type composthoop past het beste bij jouw omstandigheden? Hoe kan je compost optimaal gebruiken?  

Voor iedereen ligt er een handleiding voor het zelf composteren klaar, zodat je dat thuis rustig kunt nalezen.

Natuurlijk is Jan ook bereid om andere tuinvragen te beantwoorden. Mocht hij het antwoord zelf niet hebben, dan is er binnen Groei & Bloei altijd wel iemand die het antwoord wel heeft.

Ook neemt Jan wat zelfgekweekte planten en meststoffen mee voor de verkoop.  

Voor wie? Voor iedereen die het leuk vindt 

Hoe laat? Inloop vanaf 19.30u, start 20u 

Waar? In de schuur op de Dr van Noorstraat 53a in Stompwijk,  

kom lopend of met de fiets 

Kosten? De workshop is gratis voor vrienden van de stichting (vanaf

€  25,—).  

Voor andere geïnteresseerden is deelname € 5,— (inclusief koffie/thee). 

Opgeven kan via: info@stichtinggroenengeluk.nl 

Zonder aanmelding vooraf ben je ook welkom! 

Vriend worden? Kijk op www.stichtinggroenengeluk.nl  

Of scan de QR code hiernaast.