Jetty’s eettafel

Afgelopen vrijdag was de aftrap van de herstart van Jetty’s eettafel.
Jetty Noordzij is ooit met dit initiatief gestart en er waren direct al veel mensen die aan de tafel aanschoven en genoten van haar kookkunsten. Samen met Lies v. d. Bosch werd er afscheid genomen in 2017.

Anneke van Santen en Bea Wanders hebben het stokje over genomen.
Er kwamen steeds meer mensen genieten van een heerlijk verzorgde maaltijd op de vrijdagmiddag. Helaas kwam hieraan een einde vanwege de Corona-pandemie. Anneke en Wea hebben het stokje nu weer doorgegeven aan een nieuwe lichting vrijwilligers die een try-out hadden met een walking-dinner (oftewel een “lopend diner”) waarin veel kleine gerechtjes geserveerd werden. Denise en Jens hadden er samen met hun crew een uitbundig 6-7 gangen diner van gemaakt, dat belooft wat voor de toekomst.

Nu waren er gasten uitgenodigd die gebruik maken van het Dorpspunt en alle andere vrijwilligers die zich aangemeld hebben om mee te draaien bij Jetty’s eettafel.  Mooi dat haar idee nu voortgezet kan worden.

Het bestuur van het Dorpshuis verraste Anneke volledig door haar te bedanken voor haar jarenlange tomeloze inzet voor het Dorpshuis.

Tijdens de middag was er een workshop Salsa dansen en alle vrijwilligers konden zonnebloemen schilderen. Kortom een hele leuke middag met heerlijke gerechten.

Op 29 juli is de eerste vrijdag dat ouderen en alleenstaanden tegen een
kleine vergoeding kunnen komen eten in het Dorpspunt. Opgeven is wel noodzakelijk in verband met de inkopen en dan kun je ook doorgeven of je iets echt niet lust of dat er dieetwensen of allergieën zijn. Daar wordt uiteraard rekening mee gehouden. Ik zou zeggen, DOEN! Het is altijd gezellig om met elkaar te eten en even lekker te kletsen en je hoeft zelfs de afwas niet te doen!

Ria Luiten

Hierbij een verslagje over mijn ervaring bij Jetty’s eettafel

Onervaren kwam ik bij de groep die Jetty’s eettafel weer nieuw leven wilde inblazen. Afgelopen vrijdag was het zover. Met zes personen werd er gekookt  voor diegenen die gebruik maken van het Dorpspunt. Er waren ongeveer 45 personen aanwezig.

Van tevoren werd er gebrainstormd en overlegd over wie wat zou doen. Twee hobbykoks bereidden een lekkere maaltijd.

Om 14.00 uur begonnen wij met de voorbereidingen. En de samenwerking liep gesmeerd. Iedereen wist zijn taak.

Tegen 16.00 uur werden de eerste gasten verwelkomd met een drankje. Daarna werden de diverse gerechten geserveerd. Ik heb dit ervaren als een inspirerende en gezellige avond. De kop is eraf.

Want op 29  juli is de weer de eerste middag voor de ouderen. Zo houden wij de gedachte aan Jetty levendig. Er zullen dan waarschijnlijk andere personen koken en serveren. De groep bestaat tenslotte uit 14 personen.

U ziet men is nooit te oud om aan iets nieuws te beginnen.


Tot ziens in het Dorpspunt, Ria van Rijn