Ooievaars bijna tam! Als ze maar eten krijgen!

Zaterdag maakte ik nog een rondje door de ‘buitenwijken’ van Stompwijk om nog wat post voor abonnees te bezorgen. Zo kwam ik met mijn allerlaatste brief aan bij Cors Oudshoorn. Nu kom ik niet vaak in die contreien en Cors was lekker bezig buiten aan het rommelen. Toen ik met de brief van de Dorpsketting zwaaide, wist hij het direct. Ik zeg tegen hem: “Wat woon je hier eigenlijk mooi” en direct kreeg ik een rondleiding bij zijn ‘kangoeroe-woning’. Heerlijk klein, functioneel en midden in de natuur. Even over het hek van zijn terras hangend kwamen al direct de eenden, de schapen maar ook twee ooievaars aanstappen.  Eentje luid klepperend. Ze nestelen vlakbij en hebben 3 jongen. “Ja, die voer ik altijd, kijk maar!” Cors pakt een ton, waarin hij dagelijks – overal vandaan – broodresten verzamelt en met water tot pulp maalt. “En lekker dat ze dat vinden”, zegt ie trots. “Ze zijn altijd in de buurt en eten bijna uit mijn hand”. Niet alleen de ooievaars, maar ook de eenden en schapen en meeuwen weten inmiddels van de voerplek.  Een heerlijk plekje in de natuur.

Wat leuk om zo onverwachts een glimp in iemands achtertuin te krijgen en bijzondere plekjes te ontdekken. 

Leo