SGW Vlietlanden 2022

Sinds oktober 2021 heb ik een eigen pony Rocket.  Dressuur, springen en crossen is bekend voor haar maar voor mij nog niet alles. En wat is er dan mooier om mee te doen bij de SGW Vlietlanden met de Bixie cross.

Onder leiding van Kees de Jong werd alles uitgelegd. Eerst parcour lopen vervolgens met je pony naar de dierenarts. Daar werd de hartslag van je pony gemeten en moest je naast je paard draven om te kijken of je pony goed loopt. Hartslag was 32 en het draven was prima in orde waardoor we dus de bixie cross in mochten.

Eerst een aantal springhindernissen besproken om vervolgens richting de Bixie te gaan. 7 Leuke hindernissen waren door Kees en Willemijn de Jong opgezet. Verschillende soorten en hoogtes en het leukste de waterbak. Bij de eerste hindernis iets te hard en riep Willemijn meteen: “korter die teugels en Adem halen”. O ja ook dat nog… adem halen en genieten. Wat vond ik het leuk vooral die hindernis over en dan zo de waterbak in. Hup in volle galop. Het was zo voorbij dat was echt jammer want ik had de smaak te pakken.  Samen met mijn stalmaatje Jaimi hebben we een super leuke middag gehad.

Zondag ben ik wezen helpen bij een oversteekplaats en bij een hindernis gezeten. Wat een mooi evenement jammer dat het er volgend jaar niet meer is dan had ik graag weer willen meedoen.

Iedereen die meegeholpen heeft BEDANKT voor alles!!!

Sanne Loomans