Gemeente Nieuwsflits

Asielzoekers arriveren bij crisisnoodopvanglocatie

Vorige week kwam de bus met asielzoekers voor de crisisnoodopvang op de Kastelenring aan. De groep bestaat grotendeels uit jonge mannen, een aantal vrouwen en 4 kinderen. De mensen worden de komende 2 weken in Leidschendam opgevangen om de asielopvang in Ter Apel te ontlasten.

Vroedschapspenning voor oud-wethouders 

Oud-wethouders Jan-Willem Rouwendal, Juliette Bouw en Floor Kist ontvingen de gemeentelijke onderscheiding de Vroedschapspenning in zilver van burgemeester Jules Bijl, vanwege hun werk als wethouder de afgelopen jaren.

Rookmelder vanaf 1 juli verplicht

Vanaf 1 juli 2022 is een rookmelder op iedere verdieping van uw huis verplicht. Een rookmelder gaat piepen zodra de melder in contact komt met rook. U krijgt zo een waarschuwing bij rook of brand. 

Spreekuren gebiedsregisseurs in juli

Vindt u het belangrijk dat uw wijk veilig en leefbaar blijft? En heeft u daar vragen over aan de gemeente of de politie? Of heeft u ideeën voor uw straat, buurt en/of wijk? Dan kunt u terecht bij gebiedsregisseur Penchi Harteveld (Stompwijk), Anne Hans (Voorburg) en Vanessa van Hurck (Leidschendam). Zien we u bij een van de spreekuren in juli?

Maak een thuis voor bijen en vlinders

Door uw (gevel)tuin, balkon of dak(terras) groener te maken, helpt u mee onze gemeente water- en klimaatbestendiger te maken. Daarnaast zijn meer bloemen en planten goed voor onder andere bijen en vlinders. Maak er voor hen een thuis van! Met het gratis insecten actiepakket is dat eenvoudiger dan u denkt. Ook als u geen groene vingers heeft.

Is uw woning inbraakveilig? Doe de scan!

De online Veilig Wonen Scan geeft gemakkelijk en snel een indicatie van hoe inbraakveilig uw woning is. Aan de hand van 10 vragen ziet u hoe uw woning scoort op inbraakveiligheid. Ook krijgt u tips hoe u dat kunt verbeteren.