Geslaagde fietstocht langs de kerken

Als afsluiting van het jaar van de sacramenten en omdat het bezoeken van de verschillende kerken van de parochie altijd leuk is, waren het afgelopen weekend de kerken van de parochie open. Fietsers konden, met een stempelkaart op jacht naar een felbegeerde fles wijn, langs alle kerken gaan. Stompwijk ligt binnen de parochie in de meest verre uithoek, maar toch wisten verschillende mensen de kerk te vinden. De kerk werd bewonderd voor de authentieke details en voor de modernere aanpassingen. De kruiswegstaties en het verhaal en schilderij over Maerten van den Velde zorgde voor ontroering.

Wij verzorgden een kleine expositie over het sacrament van het huwelijk. Er was een huwelijksopstelling, Ingrid had haar trouwjurk beschikbaar gesteld, er waren foto’s van verschillende bruidsparen en de trouwboeken konden bekeken worden.
Achter in de kerk was de film te zien van de viering van de grote groep 50-jarige huwelijksjubilarissen. En natuurlijk was er koffie en thee.

Alles bij elkaar was het weer een heel gezellig gebeuren.

Speciale dank aan al degene die hun foto’s beschikbaar gesteld hebben en aan Ingrid voor haar trouwjurk.

Marianne Turk