Gemeente Nieuwsflits

Wat gaat uw kind doen deze zomer?

Tijdens de zomervakantie worden 6 weken lang allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren uit Leidschendam-Voorburg. Meld uw kind nu aan voor de Trashure Hunt, Meijendel Expeditie, Beweegkriebels, Cultuur-In, Levend Stratego, of 1 van de andere activiteiten.

Vlietwensen geeft financiële bijdrage Burendag

Wilt u voor uw straat of buurt een leuke activiteit organiseren voor de nationale  Burendag op 24 september? Dan kunt u een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen.

NK Tegelwippen: doet u mee?

U kunt tot en met 31 oktober meedoen met het NK Tegelwippen door tegels in uw (gevel)tuin te vervangen door groen. Tegels verkoelen niet op een hete dag en vangen geen regenwater op wanneer het hoost; groen wél. Daarnaast zijn meer bloemen en planten goed voor onder andere de bijen en vlinders. Doet u mee? Geef uw gewipte tegels op zodat ze worden opgeteld bij de Nationale Tegelteller. 

Hulp bij betalen energierekening

Heeft u een laag inkomen en moeite om de energierekening te betalen? Misschien heeft u recht op de energietoeslag van € 800. Vraag ‘m aan via onze website. De toeslag is een gift en hoeft niet terugbetaald te worden. Als u het niet zelf lukt, dan kan het Sociaal Servicepunt u helpen met uw aanvraag.

Ook in 2023 steun voor openbaar vervoer hard nodig

Zonder steun van het Rijk dreigt 20 tot 30% van de dienstregelingen in het openbaar vervoer in 2023 weg te vallen. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) heeft daarom een dringend verzoek aan het Rijk gedaan om de financiële steun per 2023 niet te stoppen, maar hiermee door te gaan. De MRDH is opdrachtgever van het openbaar vervoer in Leidschendam-Voorburg.