Gronddepot voor rioleringswerken

De firma Van der Krogt, aan de Stompwijkseweg 29, wil een tijdelijk gronddepot inrichten op hun eigen terrein. Het depot moet 1200 vierkante meter groot worden. In het depot wil het bedrijf grond gaan opslaan die vrijkomt bij dertien rioleringsprojecten waar, in opdracht van de gemeente, in de komende jaren aan gewerkt gaat worden. Het eerste project moet medio 2023 starten. Het depot moet achter de bedrijfsgebouwen komen zodat het niet in het zicht ligt voor gebruikers van de Stompwijkseweg.

Van der Krogt heeft ter plekke bijna 205.000 vierkante meter grond, zo blijkt uit de vergunningaanvraag voor het inrichten van het gronddepot die bij de gemeente is neergelegd. Van der Krogt werkt nu aan de riolering van de Strabolaan en omgeving in Voorburg. Dat project moet op 19 augustus zijn afgerond.