Sint Antonius

Gisteren werd er in de kerk aandacht gegeven aan  St. Antonius. Zolang ik weet is dat de heilige voor de vermiste voorwerpen. We moesten thuis al bidden (met het volgende gebedje) Heilige Antonius, beste vrind, maak dat ik mijn (……..).vind. Op ….. noemde je dan hetgeen je kwijt was. Gingen we dan naar de  kerk, kregen van  onze ouders een geldstuk mee, om in de speciale bus (achter in de kerk )te stoppen. En meestal kwam het dan wel weer terecht.

Gisteren werd er een mooie plant neer gezet, bij St. Antonius vóór in de kerk. En aan gezien ik van de week 2 x iets kwijt was, stopte ik na de dienst de beloofde penning in de bus.  Met alsnog het gewenste resultaat.

Een paar jaar geleden van het zelfde laken pak. Ik vroeg aan Rinus die er toevallig bij stond, toen ik wat in de bus gooide, zit er nog wel eens wat in bus, “Ja hoor, soms wel” was zijn antwoord. Dus parochianen het is altijd de moeite om het te proberen. Doe er je voordeel mee.

Groetjes, Ria van Dijk