Burendag Pinksterbloem

Afgelopen zaterdag was het Burendag en wat hadden we veel plannen en deze zijn allemaal verregend. De speeltuin was op de zonnige vrijdag ervoor goed onder handen genomen en schoongemaakt en geveegd.

Niettemin was er een klein groepjes mensen uit de buurt koffie komen drinken. Gelukkig had Pdro flinke tenten opgezet en Alfons zorgde voor een heerlijk achtergrondmuziekje. Potten met verf ingekocht maar niet aan verven toegekomen, te vochtig en uiteindelijk ook te koud.

Wethouder Astrid van Eekelen kwam nog een kopje koffie doen met de nieuwe gebiedsregisseur Ugur Yazir en collega van Penchi. De koffie was heerlijk, de gebakken appeltaarten eveneens.

Door Aad van Boheemen werd zelfs een nieuwe voorraad appelen gebracht, die staan bij de voordeur, Dotterbloem 1.  U mag ze meenemen om lekker appelmoes van te maken.  En nu we het toch over appels hebben, er is sinds kort een heuse appelboom geplant, omdat de speeltuin in de volksmond zo nog steeds genoemd wordt naar het eerste speeltoestel dat er 30 jaar geleden stond. Onze dank gaat hiervoor uit naar de Driesprong en de gemeente. Er is zelf een heus naambordje op de bank geplaatst. Nu is het écht bij de Appelboom.

Wat te doen met de verf die gemengd is en niet teruggebracht kan worden. Nou daar weet Elly wel een oplossing voor. Er worden diverse workshops bij haar thuis voor het atelier gegeven, op mooie zonnige en droge dagen en dan kan er per clubje de containers alsnog opgevrolijkt worden. Hierover later meer.

Onze dank gaat natuurlijk uit naar het Oranjefonds, Vlietwensen en Fonds 1818, want alleen dankzij hen kon dit worden mogelijk gemaakt.  Wordt vervolgd.

Petra