De C1 sluit het fietsseizoen af

Ondanks het twijfelmoment, vanwege de regen, gingen we wat later dan gebruikelijk naar de startplaats. Verschillende groepjes kwamen we al tegen. Met een groepje van 8 vertrekken we, inclusief Peter en Marja die er na lange tijd weer bij waren. Ze gaan nu genieten van hun pensioen.

We reden naar de koffiestop “Klein Giethoorn”, maar natuurlijk wel met een omweg! Via Cronesteinpark naar een nieuwbouwwijk in de wijk Meerburg. Stukje Leiderdorp en via de Ruigekade en de Mattekade naar de Lagewaard. Wat leuk om daar na zo`n lange tijd weer eens te fietsen! Al die weidse polderweggetjes. Over de Maximabrug naar de Compierekade en dan zijn we al gauw bij de koffietent met de druiven aanbeland. Weinig druiven te zien, vanwege de overlast door vogels en wespen zijn ze er bijna allemaal afgeknipt. Er was net een groep wielrenners voor ons, maar daarna genieten wij ook van ons bakkie. Het weer was helemaal opgeklaard en de regenjasjes konden ingepakt blijven. De zon kwam er zelfs af en toe bij. Voor de terugweg even het smalle paadje in het Rietveld meegenomen en via Hazerswoude-Dorp naar huis. Met nog net geen 50 km. waren we om half 12 thuis.

Verschillende mede-fietsers zien we nog de 7e oktober op de afsluitavond, maar het fietsen zit er voor dit mooie seizoen weer op.

Annie van Rijn