Geslaagde en gezellige barbecue in buurtschap Wilsveen

Het was, mede door de corona perikelen, alweer wat jaren geleden dat er een buurtfeest in het Wilsveen is gehouden.

Met de herontwikkeling van de Nieuwe Driemanspolder van agrarisch naar waterberging en recreatie is er veel veranderd in het Wilsveen. Veel oude boerderijen hebben plaats gemaakt voor nieuwe woningen, de oude houten woning van voorheen de fam. Verbeek heeft ook een nieuwe eigenaar en zal binnenkort, als laatste, vervangen worden door een nieuwe woning.

Dit betekent dat er ook veel nieuwe bewoners in het Wilsveen zijn gekomen, vaak ook bewoners die geen agrarische achtergrond hebben. Het risico is dan dat er een “stadse” situatie ontstaat zo van “ik ken mijn eigen buurman niet”.

Zaterdagavond was er door het organisatiecomité, bestaande uit oude en nieuwe bewoners, een buurt-barbecue georganiseerd in de schuur van “huize Mooijman”. De belangstelling was overweldigend, vrijwel alle bewoners, oud en jong, (110 pers) waren aanwezig. Even op afstand kijkend was het opvallend dat veel contacten, vooral tussen “oud en nieuw” werden gelegd en dus veel informatie werd uitgewisseld over wat achter de “gezichten” zit/zat.

Alleen daarom was het al zeer geslaagd en nuttig, kwam bij dat de nieuwe bewoners Ben en Erica  Heinen, beiden werkzaam  bij Van der Valk Versmarkt in Voorschoten, samen met het organisatiecomité zorgden voor een wel heel bijzondere en overweldigende barbecue.

Het werd nog lang druk en gezellig. Het organisatiecomité, bestaande uit Mart en Barbara, Dirk-Jan en Danielle, Roel en Willemijn en Marco en Emma konden dan ook aan de eind van de avond terugkijken op een zeer geslaagde en nuttige barbecue /buurtfeest.

Ab