Samen staan we sterker

Daarom wordt de Week tegen Eenzaamheid (29 september t/m 6 oktober) in Leidschendam-Voorburg dit jaar omgedoopt tot Week van Oog voor Elkaar. Een week met activiteiten, workshops en allerlei acties die laten zien hoe belangrijk en leuk het is om contact met anderen op te zoeken.

Wethouder Bianca Bremer: “Juist in een tijd waarin er zoveel speelt, is het belangrijk om naar elkaar om te blijven kijken. In de familie, vriendenkring, maar ook in wijken en buurten. Vaak gaat het om de kleine dingen. Maak eens fietstochtje met iemand die je al even niet meer hebt gesproken. Laat de hond uit voor een buurman die ziek is. Werk eens een dagje thuis bij een familielid, bij wie je anders alleen een uurtje op de koffie zou gaan. Sluit aan bij één van de vele activiteiten die in de gemeente worden georganiseerd. Of zeg simpelweg iets vaker gedag tegen je buren. Want samen staan we sterker, en is het gewoon ook veel leuker.”

Veel organisaties en verenigingen zetten hun deuren.

Vrijdag 30 september staat Blijtanken in Leidschendam, een tankstation waar mensen via een koptelefoon alleen maar positieve en lieve berichten te horen krijgen.

Vrijwilligers bieden op verschillende momenten in de week ‘luistermomenten’ aan voor wie zijn verhaal kwijt wil. Op verschillende plekken wordt iets lekkers uitgedeeld met daarbij informatie over luisteren en omzien naar elkaar en er zijn trainingen voor professionals en vrijwilligers die met het thema aan de slag willen.

Oog voor Elkaar

Alle activiteiten worden georganiseerd door het netwerk Oog voor Elkaar. In dit netwerk zitten vrijwilliger en professionele organisaties en inwoners uit Leidschendam-Voorburg die zich in willen zetten in de strijd tegen eenzaamheid. Gemeente Leidschendam-Voorburg is initiatiefnemer van dit netwerk.

In Stompwijk

In Stompwijk hebben we zoveel mogelijk aansluiting gezocht bij bestaande activiteiten. Niet iedereen weet wanneer er waar iets georganiseerd wordt. Op de achterpagina staat een overzicht van activiteiten, waarbij ik graag reclame wil maken voor de theaterproductie ‘Ongezien’.

Speciaal hebben we deze groep van 11 acteurs naar Stompwijk weten te halen. U wordt dan ook warm uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn op vrijdag 7 oktober in het Dorpspunt. Elders hier meer info over.

Je kunt naar de kerk met koffie toe, naar yoga, badminton, mensendieck en volleybal allemaal om fris en fruitig te blijven en in contact met elkaar. Volgende week staat de deur naar de kerk, sporthal en Dorpspunt extra wijd open en wordt u van harte ontvangen.

Voor deze gelegenheid haalt Ysbrand Cool de kubstenen (houten paaltjes) en jeu de boules uit de kast om lekker buiten aan de slag te gaan bij de Appelboom. 

Petra