MS Lichtbericht geeft een geluksgevoel

Hart onder de riem voor mensen met MS

De MS Lichtbericht-actie is begonnen. Met deze actie wil het Nationaal MS Fonds zoveel mogelijk positieve berichten verzamelen voor de 25.000 mensen met MS in Nederland. Want die berichten geven een geluksgevoel, volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Ook nemen ze een drempel weg, vertelt Gwen (27) die MS heeft. “Mensen weten vaak niet zo goed wat ze moeten zeggen. Een MS Lichtbericht is een fijne manier om te laten weten dat je aan iemand met MS denkt.”

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Er zijn medicijnen die de ziekte kunnen remmen, maar een oplossing voor MS is er (nog) niet. De ziekte is altijd progressief en vanwege het onzekere beloop grijpt MS enorm in op het dagelijks leven van 25.000 mensen. 

Voor hen kan een positief bericht op een dag écht een verschil maken. Een positief bericht activeert bepaalde gebieden in het brein, dat zorgt voor een geluksgevoel. Als iemand aan je denkt en je een mooi berichtje stuurt maakt dan doet dit goed. Het maakt dat je je minder eenzaam voelt. Juist in deze onzekere en donkere tijd, willen we mensen met MS een hart onder de riem steken. Daarom roepen we vanaf 9 november iedereen op om via mslichtbericht.nl een positief bericht te sturen aan mensen met MS. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder: “Iets kleins, zoals een MS Lichtbericht, draagt enorm bij aan iemands geluksgevoel.”