Update Stichting Groen en Geluk

Het tuinseizoen 2022 loopt op zijn eind… Wat hebben we in alle opzichten een prachtig, vruchtbaar seizoen gehad!

Met Sport en Welzijn Leidschendam hebben we een 9 weekse naschoolse kindermoestuin project gedraaid! 10 Kinderen kwamen wekelijks tuinieren onder leiding van Geert Janson en Maarten van der Meer. Ze gingen naar huis met een lach op hun gezicht, groene vingers, mooie oogsten en een zelf gemaakt insectenhuis. Voor ons smaakte het naar meer…

Na de winter gaan we door met deze lessen en starten we ook met kindermoestuinen onder schooltijd in samenwerking met de Maerten van den Veldeschool!

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen de mogelijkheid hebben om te tuinieren. 

In de herfstvakantie hebben we een geslaagde workshop pompoen decoreren en pompoensoep maken gegeven voor ruim 20 kinderen. Net voor de kerstvakantie geven we een workshop “vogelvoerhangers” maken en “vogelvoerbomen” maken voor kinderen!

Langzaam groeit ook onze groep vrijwilligers! Op de zaterdagochtenden klussen we gezellig met elkaar, maar ook door de weeks is er altijd wel wat doen. Vorige week hebben we het terrein voorzien van winterviolen en hebben we een begin gemaakt om de kindermoestuinen winterklaar te hebben voor het komend seizoen.

Tussendoor is ook onze website vernieuwd! Een van de vrijwilligers heeft haar ziel en zaligheid erin gestoken en het is mooi geworden!

www.stichtinggroenengeluk.nl is nog steeds de bekende site, maar is nu in een nieuw jasje gestoken. Neem eens een kijkje! Een onderdeel hiervan is onze webshop. Hier verkopen wij onder andere zelf gemaakte lippenbalsems en handcrèmes van de goudsbloemen uit de eigen tuinen. Bedrukt met ons logo of te bedrukken met een naam naar keuze. Hartstikke leuk voor de feestdagen die er aan komen.

Wil je bestellen? Het kan via de website of via een berichtje naar ons! We brengen het graag bij je langs. De opbrengst gaat naar de stichting.

In de winter bereiden wij ons verder voor op het nieuwe seizoen! We werken aan moestuinbakken en een kruidentuin. De groente opbrengsten willen we komend seizoen graag delen. In welke vorm weten we nog niet, maar informatie volgt.

Heb je leuke ideeën voor ons, wil je ons helpen met workshops of wil je met ons dingen organiseren? Stuur ons een bericht of loop op zaterdagochtend (10-14u) even langs.

Hartelijke groeten Maarten en Mariska van der Meer