Marathonschaatsen

Afgelopen zaterdag op het spiegelijs van de Haarlemse ijsbaan werd de 5e wedstrijd om de KNSB cup verreden. Als eerste van start de Beloften Heren.

Een aantrekkelijke wedstrijd waarin 13 man na zware inspanning een ronde voor wisten te pakken. De winst in de eindsprint ging naar Mathijs van Swieten, 2e de Fransman Germain Dechamps en 3e Jesse Vollaard. Ook GroeneHartSport had een man bij de kopgroep. Leon Wenteler werd 6e.

Bij de dames was zonder Irene Schouten Paulien Verhaar de snelste in de massa sprint. 2e Maaike Verweij en 3e de Amerikaanse Mia Mangonello.

Tjilde Bennis sprint goed mee en werd 6e.

Bij de Top Heren wist niemand weg te komen. Het was wel oorlog tussen Mats Stoltenborg en Bart Hoolwerf wat resulteerde in een rode kaart voor Stoltenborg. Hij werd door de jury van het ijs gestuurd. In de massa sprint was Gary Hekman veruit de snelste, voor Sjowerd den Hertog en als 3e Luc ter Haar. Christiaan Hoekstra kwam als 16e over de streep.

Volgende wedstrijd a.s. zaterdag op de ijsbaan in Hoorn, start om 17.30 uur met de Beloften Heren. Om 18.45 de Dames Top. De heren top gaan om 20.15 van start. En als laatste de Dames Beloften om 21.45 uur. Voor de liefhebbers zijn de Top Dames en Heren te volgen op livestream van de KNSB.

Aad de Haas