Hallooooo lieve kinderen

Jaaaa, Hoeraaaa!

“Jongens heb je ’t al vernomen,

Tralalalie, tieralalala!

Sinterklaas is aangekomen,

Tralalalie, tieralalala……” enzovoorts!

Dit liedje kennen jullie vast wel allemaal en natuurlijk hebben jullie dat al vernomen! Geen wonder dat er een grote drukte was toen Sint en zijn vrolijke Pieten bij hun aankomst, door jullie op uitbundige wijze welkom werden geheten! Daarna was er ook nog groot feest in “ De Bles “ Tsjonge, tsjonge en het is nog niet eens 5 december! Spannend hoor! Ook Annie en Keesje, wilden heel graag het feest van Sinterklaas mee vieren, maar…. hoe is het nu eigenlijk met ze afgelopen?

Zoals jullie weten, zochten zij naar kastanjes, eikels, gekleurde bladeren en naar nog meer herfstvruchten. Nadat zij flink met de bladeren hadden gestoeid, wilden zij met hun gevulde emmertjes naar de bungalow terug, toen ze opeens dit geluid hoorden: “zoef, zoef“ en zagen zij ook nog iets dat hen voorbij flitste. “Wat is dat nou?“ riepen beiden, terwijl ze om zich heen keken. “Kijk, daar beweegt er wat. Laten wij er naar toe gaan!” zei Annie. Natuurlijk deden ze dat! Zo herhaalde dit zich telkens weer! Ze hadden niet eens in de gaten dat zij steeds dieper het bos in gingen. Oei, oei, wat ongehoorzaam! Ach, ze waren ook zo nieuwsgierig! Wat kan dat toch zijn dat steeds maar weer weg glipte?

Opeens was het heel stil in het bos. Annie en Keesje bleven toen ook even stil staan. Het was al een beetje donker geworden. Toch een beetje eng he? Ze keken om zich heen en wilden net verder lopen toen…..opeens….. ‘Floep!’ er ineens een bruin diertje met een lange staart vlak voor hun voeten uit de bladeren opdook! O, wat een schrik, maar dat duurde niet lang, want ze zagen dat het diertje een hele mooie pluimstaart had!

“O, wat mooi, dat is een eekhoorn!” riepen ze beiden vol bewondering uit!

“Zullen we de eekhoorn mee naar huis nemen?“ zei Annie, maar voordat Keesje kon antwoorden , was het beestje alweer verdwenen!

Nu ze gezien hadden wat het was en dat ze het eekhoorntje toch niet konden meenemen, besloten ze maar naar de bungalow terug te keren. Ze pakten hun volle emmertjes op en……….. oei, oei, oei! Welke kant nu op?

Ze gingen naar links, naar rechts, van rechts weer naar links! Zo ging het maar door. Telkens sloegen ze een ander bospaadje in, maar steeds het verkeerde! Ze waren de weg helemaal kwijt!

Opeens begonnen ze te huilen en te roepen: “Opa, Oma, kom ons helpen! We kunnen de weg niet meer vinden! Help, help!” Wat een geluk hadden die twee, want opa en oma, die waren ook op zoek naar hen gegaan en ze kwamen elkaar op een heel smal bospaadje tegen! “We hebben spijt en zullen voortaan goed luisteren!“ huilden ze alle twee! “Ja, kom maar lieve kinderen!“ Ze omhelsden en kusten elkaar, zo blij waren ze allemaal!

Het was al aardig donker geworden, dus gingen ze gauw naar de bungalow terug! Daar gingen ze alle vier aan tafel met heerlijke limonade en taart! Zo was het toch goed afgelopen en was er ook feest, omdat ze terug waren gevonden

Ze praatten nog een beetje na, toen zei Keesje: “Opa, dat wat met ons is gebeurd, lijkt een beetje op de parabel van de verloren zoon, want als wij niet ongehoorzaam waren geweest, dan zouden wij niet zijn verdwaald en omdat oma en opa van ons houden en naar ons op zoek zijn gegaan, is het allemaal weer goed gekomen!”

“Zo is dat.“ zeiden opa en oma blij! “Jullie hebben nou zelf iets meegemaakt, dat als een parabel zou kunnen worden gebruikt. dus hoef ik niet veel meer uit te leggen! Jezus houdt ook van alle mensen, daarom is Hij blij als wij naar Hem roepen als wij ongehoorzaam zijn geweest. Dan vergeeft Hij ons ook onze fouten Daarom vertelt Jezus verhalen over dingen die de mensen zelf hebben meegemaakt, zodat wij de lessen die Hij ons wil leren, beter kunnen begrijpen! Deze lessen leren ons niet alleen hoe wij goed moeten leven, maar ook hoe wij goede vrienden van Jezus kunnen zijn en blijven!” “Ja, dat is waar!“ zeiden Keesje en Annie, een beetje verlegen!

“Kom, kinders, gauw naar bed, anders missen jullie ook nog het feest van Sinterklaas!“ zegt oma. Kijk en dat willen ze zeker niet! Ze slapen nu zo tevreden als twee mooie lieve roosjes!

Ook jullie lieve kinderen, ga ook gauw naar bed, zo kan je ook het Sinterklaasfeest niet missen, maar eerst even dit:

Vertel eens wat:

* Vind je zelf het verhaal van Annie en Keesje ook op de parabel van “De verloren zoon” lijken?

* Uit welk deel van het verhaal vind je dat?

* Welke cadeautjes vraag je dit jaar aan Sinterklaas en denk je ook aan de arme mensen?

Creatief bezig zijn:

* Verzin leuke surprises, voor jouw Sinterklaas cadeautjes.

* Maak ook leuke gedichtjes.

Muziek:

* Herhaal het lied: “Het is pas feest als iedereen er is“

Bijbelkinderlied 20-06-2010 door Suusijs.

* Zing zelf vrolijk mee met de liedjes van Sinterklaas, op CD, radio, jouw telefoon of wat anders!

Nou lieve kinderen, dat was ’t dan weer en………tot de volgende keer!

Gods zegen, veel plezier, succes en veel liefs!

Olivia (voorleesjuf)