Isoleren en groendak?

Gemeente zorgt voor aangevulde subsidiepot

Ook dit jaar zijn er weer veel subsidieaanvragen voor het isoleren van een woning of het aanleggen van een groendak binnengekomen. Daarom wordt in november 2022 de subsidiepot verhoogd met € 100.000,-, van € 350.000 naar € 450.000.

Ook dit jaar zijn er weer veel subsidieaanvragen voor het isoleren van een woning of het aanleggen van een groendak binnengekomen. Daarom wordt in november 2022 de subsidiepot verhoogd met €100.000,-, van € 350.000 naar € 450.000. U kunt deze dus nog aanvragen! Ook voor 2023 wordt er opnieuw subsidie beschikbaar gesteld voor isolatie en groendak. Extra financiering nodig? Combineer de gemeentelijke subsidie met de subsidie van het Rijk of een lening van het Nationaal Warmtefonds.

Vraag subsidie aan

Bent u een particuliere woningeigenaar of lid van een VvE? Dan kunt u subsidie aanvragen via www.lv.nl/isoleerjewoning. U kunt subsidie ontvangen voor 20% van de totale kosten die geïnvesteerd zijn in het isoleren van uw vloer, wanden of het dak, en 25% van de totale kosten van de aanleg van een groen dak. Er kan alleen subsidie worden aangevraagd voor werkzaamheden die nog niet zijn uitgevoerd. Wilt u de gemeentelijke subsidie combineren met de isolatie-subsidie van het Rijk? Dat kan! Kijk voor meer informatie over de ISDE-subsidie of de SEEH-subsidie op www.rvo.nl. Let op: de subsidie van het Rijk vraagt u aan nadat u werkzaamheden heeft uitgevoerd.

Lening bij het Nationaal Warmtefonds

Bent u een particuliere woningeigenaar en opzoek naar een extra of andere manier om de verduurzaming van uw woning te financieren? Het Nationaal Warmtefonds biedt speciaal hiervoor leningen aan tegen een lage rente (huidige rente circa 4,35%). Net zoals dit jaar, zal de gemeente ook in 2023 de rente extra verlagen met 1%. Hoe werkt het? Door te verduurzamen bespaart u geld en hiermee kunt u de lening afbetalen. Voor inwoners met een smalle beurs of die in de schuldsanering zitten is het nu ook mogelijk om een lening af te sluiten. Bekijk de voorwaarden en vraag een lening via www.energiebespaarlening.nl/leidschendamvoorburg.

Waarom isoleren?

Het isoleren van uw woning zorgt voor een flink lager energieverbruik en lagere kosten, én is prettiger wonen. Een groendak isoleert ook. Daarnaast vangt het overtollig regenwater op en zorgt het voor een gelijkmatige afvoer van de regen, waardoor er geen wateroverlast ontstaat. Wethouder duurzaamheid Marcel Belt: “De gemeente Leidschendam-Voorburg stimuleert inwoners om op dit soort manieren hun woning te verduurzamen. Zo werken we samen aan een klimaatbestendige gemeente in 2050 en helpen we mensen om kosten te besparen. We vinden het belangrijk dat iedereen subsidie kan aanvragen en hebben daarom de budgetten voor 2022 en 2023 aangevuld.”