Jetty’s eettafel

Wat was het weer gezellig afgelopen vrijdag in het Dorpspunt, er waren al wat mensen aanwezig vanwege de inloop die tegenwoordig weer is opgestart. Wil je niet mee-eten dan kun je natuurlijk wel daar naar toe voor een kopje koffie en een praatje of een spelletje, maar aan tafel aanschuiven is lekker en makkelijk voor slechts € 5,-. De tafels waren in mooie herfstkleuren gedekt met prachtige bloemen van de Passie, voor maar liefst 38 personen. Helaas moest Jeanne deze keer verstek laten gaan, wij wensen haar beterschap en hopen dat zij er in december weer bij kan zijn. Wij vonden het ook heel leuk dat Corrie Welp bij ons kwam eten, lang geleden uit Stompwijk vertrokken maar nog heel bekend bij veel Stompwijkers en dat was te merken, menigeen schoof even bij haar aan.

Kok Jens had deze keer de beschikking over een prachtige nieuwe oven, even spannend of hij op tijd aangesloten kon worden en of alles goed functioneerde. Wat geweldig dat Ron Verhagen dit heeft kunnen regelen en dat deze prachtige oven ter beschikking gesteld is door Michel van Horeca Concurrent, onze dank is groot. Voor zoveel mensen vers koken maakt het op deze manier een stuk makkelijker.

Er was een heerlijk menu bestaande uit pastinaaksoep, waarvan wij het recept van Jens hierbij doorgeven omdat velen het zo lekker vonden en het thuis ook eens wilden maken. Daarna volgde het hoofdgerecht bestaande uit een prei-gehaktschotel en afsluitend een toetje van crumble appeltaart met ijs. En toen was het alweer twee uur en ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis. Volgende maand is Jetty’s eettafel op 30 december en dit belooft een feestelijke afsluiting van het jaar te worden, maar hierover volgt later meer informatie. Hopelijk tot dan.

Ria Luiten

PITTIGE PASTINAAKSOEP van JENS

Heerlijke vullende pastinaaksoep, vegetarisch en voedzaam!

Benodigdheden voor 4 personen:

3 pastinaken, 1 winterwortel, 2 uien, 2 teentjes knoflook, scheut olijfolie, 1,5 l bouillon naar keuze, 250 ml kokosmelk, 1 el milde currypasta, 2 lente-uitjes

Zo ga je te werk :

Maak de pastinaken, de wortel, de ui en de knoflook schoon en schil indien nodig. Snijd de groentes in grove stukken.

Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de groentes enkele minuten aan.

Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur weer lager en laat pruttelen tot de groentes gaar zijn.

Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde soep.

Voeg de kokosmelk en de rode currypasta toe.

Roer goed door en warm nog even door.

EET SMAKELIJK!