Beste dorpsgenoten

Ik kreeg een appje van Petra of ik wat in de kerstketting wilde schrijven. Eigenlijk ben ik niet zo iemand die meteen op de voorgrond wil treden maar enfin Petra daar gaan we dan; hahaha.

Om me enigszins aan het thema te houden, zal ik maar meteen met de deur in huis vallen:

In deze tijden dat alles duurder wordt viel het mij op dat de collectes die ik regel voor het MS fonds in juli en het Spierfonds in september van dit afgelopen jaar dat dit meer geld had opgebracht dan voorgaande jaren! Waarmee ik maar wil zeggen dat iedereen toch een goed doel wil steunen!

Het is in januari 2023 alweer 28 jaar geleden dat mijn man overleed aan ALS. Een vreselijke aandoening aan de zenuwcellen die verdwijnen en waardoor in bijna alle spiergroepen van het lichaam verlammingen optreden.

Ook door mijn werk in de thuiszorg kom ik mensen met ALS en MS tegen. Dit was in het begin wel confronterend en ik werd er dan ook emotioneel van. Maar op een gegeven moment wordt je er wat meer immuun voor. Je moet wel anders kun je dit werk niet doen.

De jaren nadien wilde ik iets terug  doen voor mensen met een spierziekte, maar ik wist niet wat.

Ik wilde eerst contactpersoon worden voor familie van mensen met een familie lid met ALS. Na er nog eens over nagedacht te hebben leek mij dit toch te confronterend voor mijzelf.

Aangezien er hier in het dorp geen coördinator was voor het Spierfonds, heb ik mij daarvoor opgegeven. Ik doe dit nu volgend  jaar voor het 10e jaar.

Ik moet zeggen het geeft mij veel voldoening en ik denk dat ik hierin de juiste keuze heb gemaakt.

De collecte voor het MS fonds doe ik nu vanaf 2018.

Dus ook alweer 5 jaar. Het is veel geregel, maar ik zorg dat ik vrije dagen of vakantie opneem zodat ik tijd heb om alle collectebussen in orde te maken en rond te brengen.

Hiermee eindig ik mijn verhaal.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en vooral(dat is toch wel het allerbelangrijkste) een gezond en voorspoedig 2023!!

Lieve groetjes, Hélène vd Bosch