Schrijven voor Amnesty International…..

Schrijven voor mijn landgenoot                                       

Olivier Vandecasteele is een West-Vlaamse hulpverlener en collega die sinds 24 februari 2022 willekeurig vastgehouden wordt in Iran. Hij zit vast in omstandigheden die lijken op gedwongen verdwijning en strijdig zijn met het verbod op foltering en andere mishandeling. Hij zou een celstraf van 28 jaar hebben gekregen voor onbekende aanklachten en had tijdens het proces geen toegang tot een advocaat van zijn keuze. Amnesty International eist de onmiddellijke vrijlating van Vandecasteele en onderzoek naar de mensenrechtenschendingen waar hij het slachtoffer van werd.

Mochten jullie tijd over hebben in de Kerstvakantie zou het fantastisch zijn een mailtje te sturen en/of de petitie te ondertekenen voor vrijlating. Het is heel eenvoudig, slechts enkele minuten werk en kan van groot belang zijn om Olivier vrij te krijgen.

Dit kan op www.amnesty.nl dan naar menu, dan naar “kom in actie” en dan naar het kopje “ Iran, laat hulpverlener Olivier Vandecasteele vrij” en hier kun je een mail sturen (voorbeeld staat op de site) en/of de petitie ondertekenen.

Alvast hartelijk dank, Ilse Verweirder