Wybo en Yvonne glorieuze winnaars van WK Poule 2022

Je mag het achteraf zeker een hoogtepunt noemen, de afsluiting en prijsuitreiking van de VoetbalVrienden WK 2022 Poule. De mannen achter de tafel hadden hun presentatie tot in de puntjes voorbereid. En je kon het raden: ook deze avond begon met levende voetbalbeelden van het WK in Qatar.     

Altijd weer leuk om even terug te kijken, ook de doelpunten die sommigen hadden gemist en de pingels, die er ook nu wéér niet in gingen. En degenen die gek zijn van data, statistieken en vergelijkingen kwamen óók ruim aan hun trekken. Er zijn in de loop der jaren complete dossiers opgebouwd, waarin zelfs de persoonlijke prestaties door de jaren heen zijn vastgelegd.

Ruim driehonderd deelnemers

Nadat de captains de prijzen voor hun teamleden hadden opgehaald en de loterij voor menig blij gezicht in de zaal had gezorgd, begon het echte werk. Want als je van ruim driehonderd deelnemers bij de beste twintig hoort, dan heb je het goed gedaan. Bij de prijsuitreiking werd stap voor stap naar de climax toegewerkt.

Derde werd uiteindelijk Roy Roeven (met 318 punten). John Onderwater zat wel héél dicht bij de eindoverwinning. Sterker, hij scoorde net zoals Wybo (Lelieveld) en Yvonne 344 punten. Maar omdat zij het in de lange lijst van voorspelde uitslagen net iets beter deden, gingen Wybo en Yvonne met de hoogste eer strijken.

Periodetitels

Volledigheidshalve is nog vermeldenswaard dat de periodetitels werden gewonnen door Jur & Mex, Sjaak van der Salm en Paul Rotteveel. Negen deelnemers lukten het om als enige een bijzondere rust- en eindstand te raden en dat leverde een leuk bedragje op.

Het was vrijdagavond jl. in het Dorpspunt een buitengewoon gezellige en sfeervolle prijsuitreiking. Dat was mede te danken aan de grote opkomst: maar liefst ruim honderd mensen waren benieuwd hoe het met deze poule af zou lopen. Bepalend is de voorspelling van de laatste vier landen, die in Qatar tot de halve finale wisten door te dringen Als je een paar landen goed wist te voorspellen, dan eindig je hoog. Heb je ze ook nog eens op de goede plek in de eindstand van het toernooi staan, dan eindig je héél hoog.

Vooral dankzij het enthousiasme en de inzet van één dame (Ank) en een kwartet heren (Ruud, Adrie, Kevin en Mark) hebben vele honderden mensen opnieuw genoten van deze WK-poule. De digitalisering heeft het hen zeker makkelijker gemaakt, maar het blijft een forse opgave om zo’n grote poule tot een goed einde te brengen. En dat hebben ze gedaan. Hulde.      

Overzichten en persoonlijke resultaten terug te vinden op: 

https://www.voetbalvriendenstompwijk.nl/

Jack Luiten