Jetty’s eettafel    

De eerste gezellige bijeenkomst in het nieuwe jaar is een feit. Met 40 aanmeldingen was de start voortvarend te noemen. Bij een evaluatievergadering hebben we afgesproken dat dit het maximale aantal is. Uitbreiding van het aantal deelnemers is mogelijk door de komst van de fantastische oven. Nico Bolleboom heeft zijn huiswerk gedaan en is hierna op vakantie gegaan. Agnes heeft het roer overgenomen en kan de prinses van de erwt genoemd worden. Ze heeft flink staan roeren in de gigantische pannen soep, zodat aankoeken niet mogelijk was. Op de valreep is er nog een glutenvrije soep gemaakt en een alternatieve goulashsoep.

De tafelopstelling was deze keer anders dan anders, geen lange rij. Er waren ongeveer 5 tafels voor 8 personen, waardoor de mogelijkheid gecreëerd werd om onderonsjes te vormen. De verse tulpen op tafel zorgde voor een voorzichtig lentegevoel. Koks en medewerkers schoven even aan voor een babbeltje.

De snert was overheerlijk en er was genoeg voor een tweede 2e ronde. De verse boterhammen/roggebrood met kaas en katenspek waren ook heerlijk. Een ouderwetse vlaflip toe en de magen waren flink gevuld.

We hebben afgelopen week een vergadering gehad en een nieuwe planning gemaakt voor het komende jaar, zoals het er nu uit ziet blijft het de laatste vrijdag van de maand.

Het blijft een uitdaging om met de € 5,- aan bijdrage uit te komen. Dat is mede mogelijk door af en toe een sponsoring, waarvoor onze dank. Dit keer was het vlees in de soep gesponsord.

U kunt natuurlijk ook in natura sponsoren vanuit uw moestuin. Als de rapen gaar zijn en de bloemkolen groeien als kool of sperzieboontje komt om zijn loontje. zien. Denk dan aan ons, dan stemmen we het menu erop af.

Per maand wordt er een hapje uit het feest-nalatenschap-potje van Jetty genomen en daar is het voor bedoeld en op is op. Voorlopig kunnen we nog vooruit.

De ervaring van de koks is, dat het samenwerken met een andere kok als erg prettig wordt ervaren. Om die reden zijn we extra blij met de aanmelding door een nieuwe gast kok. Eentje die gespecialiseerd is in pannenkoeken. Ook Agnes Bolleboom vindt het zo leuk dat zij zich aangemeld heeft om mee te helpen. Heeft u een andere specialiteit en wilt u het ook een keer uitproberen. Neem dan contact op via Dorpspunt@stompwijk.nl Dat is natuurlijk erg leuk als er af en toe een extra kok zich aanmeldt.

De volgende Jetty’s eettafel staat op 24 februari, de kok en het menu zijn nog niet bekend. Aanmelden kan weer via Dorpspunt@stompwijk.nl of op dinsdagmiddag bij de Soos.

Petra