Christiaan in actie bij NK, Guusje op ZHK

 Afgelopen weekend werd er in Thialf gestreden om tickets voor het WK Afstanden tijdens het NK Afstanden. Op de 5000 meter had onze voorzitter Christiaan Hoekstra, voor velen verrassend, een startbewijs weten te behalen. Zijn tijd, eerder dit seizoen tijdens een trainingswedstrijd gereden bleek hiervoor voldoende. Zoals verwacht deed hij niet om de prijzen, maar zijn eindtijd van 6.43.42 was zeer acceptabel gezien de voorbereiding. Twee dagen voor het NK nam hij nog deel aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee om vervolgens in de auto te stappen en af te reizen naar Heerenveen. Zijn eindtijd  (2 sec. boven zijn pr) was goed voor de 15e plek in het klassement.

Op de Uithof werd de afgelopen weekenden gestreden om de gewestelijke titels bij de junioren A/B, (neo) senioren en masters. Bij de meisjes A behaalde Guusje van Santen de 3e plaats na een spannende strijd. Op de afsluitende 3000 meter kon ze voldoende afstand nemen van haar naaste concurrente om het brons veilig te stellen.

Freek Bennis haalde het podium bij de neosenioren net niet en werd 4e. Hij scoorde wel zijn beste seizoenstijden op de Uithof.

In de categorie t/m masters 50 behaalde Willem Jan Molleman de 2e plek in het klassement, Richard Bennis werd hier 6e.

Buiten de ZHK’s stonden er ook nog reguliere wedstrijden op het programma op de Uithof. Zo was er op 29 januari een wedstrijd voor pupillen met open inschrijving. Hier werd door de gehele familie Juffermans gebruik van gemaakt. Naast Mijntje, die dit seizoen al ervaring heeft opgedaan op een 400 meter baan, kregen Miel en Cas ook de kans om te proeven aan het echte langere werk. Ook Luuk Gareman pakte weer een wedstrijd mee. Hij wist zijn beste tijden op de 100 en 500 meter aan te scherpen.

Afgelopen zondagochtend stond er voor pupillen een 1000 meter op het programma. Mijntje Juffermans scoorde op haar 1e 1000 meter ooit 1.51.28. Merle van Rijn, die de afstand al eerder had gereden, scherpte haar p.r. aan  tot 2.02.98.

Tom de Haas