Jacques Suijten – 80 jaar op 16 januari 

Het is alweer 10 jaar geleden dat wij in Het Blesse Paard op de reünie en de verjaardag van Jacques bij elkaar zijn geweest. Jacques vond het een leuk idee om dit feest te herhalen en deze reünie en zijn 80ste verjaardag samen met 118 familie leden te delen.

Jacques is nou eenmaal een sociaal mens die graag zo veel mogelijk bezoeken, verjaardagen, en vele andere belangrijke dagen op zijn kalender heeft staan. Het is aan Jacques niet te merken dat hij inmiddels de 80 jarige leeftijd heeft bereikt. Zo komt Jacques nog steeds iedere dinsdag morgen even langs op zijn langlopende werkterrein Het Blesse Paard waar Jacques al meer dan 50 jaar als vaste kracht al zijn energie kwijt kan. Dat is toch heel bijzonder.

Ook fietst Jacques iedere maand 1000 kilometers op zijn E-Bike door ‘n groot deel van zuid Holland. Twee keer per week en al 17 jaar lang verwent Jacques de gasten in het Hospice in Wassenaar met koken, verzorgen en  met alle liefde die hij de gasten kan geven.

Jacques is het gewenste adres als ‘n Bed en Breakfast voor zijn nicht Jolanda, Geerke en de kinderen De Bont als zij overkomen uit de USA. Hij verwent graag zijn gasten.

Met de olympisch spelen, Carnaval, Kerstmis, nieuwjaar of een ander thema heeft Jacques de mooiste creaties rondom zijn huis die hij graag zelf ontwerpt en in elkaar knutselt. De schuur ligt vol met gebruikte creaties die jaarlijks terugkomen om zijn huis en tuin in een nieuw jasje te steken voor een nieuw seizoen, gelegenheid of festiviteit.

Op de woensdagmorgen komen traditiegetrouw de broers Gerard, Wybo en André en de buurman en neef Richard langs voor de koffie om wat bij te praten over wat er in de wereld of in de buurt afspeelt. Richard en Esther Suijten zijn Jacques’ buren. Ze helpen elkaar waar nodig is en dat geeft een goed gevoel en warmte.

Kort geleden is Jacques gevallen. Niet voor zijn hobby maar Jacques had zich even op glad ijs begeven en is even flink onderuit  gegaan. Door die val zijn 7 ribben gebroken op de hoek van de straat. Jacques belde mij zondag, te laat want op vrijdag lag Jacques al gekreukeld en krom van de pijn thuis. Zo maar een paar dagen door geworsteld alleen. Op maandag zich pas gemeld bij de arts en het Alrijne ziekenhuis. Niet klagen maar gewoon doorgaan, het is niet anders dacht hij. Maar Inmiddels gaat het weer goed met Jacques en zijn de ribben zitten weer op locatie in het lichaam waar ze horen.

Wij gaan er met elkaar zondagmiddag iets moois van maken. Fijn dat zoveel familieleden hier voor Jacques aanwezig zijn. Dat doet Jacques goed en nu nog even proosten op de 80ste verjaardag van Jacques en de reünie van de familie Suijten.

Wybo Suijten