De verbinding tussen Stompwijk en Zoeterwoude is er al eeuwen

Het mooie aan de verbindingen die er zijn tussen Stompwijk en Zoeterwoude is dat deze over het leven gaan. We delen al sinds jaar en dag lief en leed met elkaar. We komen op elkaars Dorpsfeesten en bij de jeugdverenigingen. Er ontstaan relaties, vriendschappen, grote en kleine liefdes, er wordt getrouwd met elkaar, helaas soms ook weer gescheiden en we komen op elkaars begrafenissen.

De derby’s tussen de voetbalverenigingen Stompwijk ’92 en SJZ worden druk bezocht en de middenstip wordt nogal eens “geleend” door de één of de ander. Ook worden er huizen in elkaars dorp gekocht en verkocht om weer terug naar het geboortedorp te gaan. Er werken Zoeterwoudenaren in Stompwijk en Stompwijkers in Zoeterwoude. Helaas is het nooit tot een fusie gekomen op politiekniveau. Maar dat mag de pret niet drukken, we dragen elkaars DNA.

Er is sinds een aantal weken een verbinding bijgekomen. Yoga in Zoeterwoude (YiZ) is begin dit jaar begonnen met yogales te geven in het Dorpspunt. YiZ wordt geleid door een fusion tussen Stompwijk en Zoeterwoude. Chantal Hendriks is een geboren Stompwijkse en haar partner is Zoeterwoudenaar, waar ze ook met haar gezin woont. Pieternel van der Poel is een Zoeterwoudenaar, heeft ooit een relatie gehad met een Stompwijker en tegenwoordig verkering met een geboren Leidschendammer. Chantal en Pieternel herkenden elkaar en dat voelde gelijk als een goede samenwerking. Daarom voelen wij ons als een vis in het water in Stompwijk.

De yogales is op maandagavond en de vorm is Yinyoga. Dit is een hele rustige vorm van yoga; rekken en strekken en dan rond de 3 minuten in deze gestrekte houding blijven. Zo wordt het bindweefsel gerekt en komen we weer soepeler in ons lichaam te zitten. En omdat je jezelf een beetje tegenkomt in deze Yinyogales word je ook soepeler in je geest. Ook in de lessen is er al een mix zichtbaar. Sommige yogi’s volgden al lessen bij ons in Zoeterwoude en komen nu af en toe langs in deze Stompwijkse les. En wil iemand een ander soort yogales volgen, dan kan dat in een van de 7 reguliere lessen in Zoeterwoude. Deze lessen worden gegeven in het verzorgingstehuis Wijdezorg. Waarvan de bewoners ook bestaan uit een mooie mix van Stompwijkers en Zoeterwoudenaren bij elkaar.

Mocht je interesse hebben in deze yogales of extra informatie willen weten, dan kun je ons bellen: 06-14345219 (Pieternel)

of mailen naar: info@yogainzoeterwoude.nl

of jezelf direct inschrijven via onze website: www.yogainzoeterwoude.nl.
Op de website vind je ook alle informatie.