Gemeente Nieuwsbrief

Nieuw reparatieteam voor schade aan stoep en weg

Heeft u onlangs een reparatiewagen door de gemeente zien rijden? Dat zou kunnen, want sinds deze week rijdt er een extra team rond voor de reparatie van schades aan stoepen en aan het wegdek. Het gaat dan bijvoorbeeld om schade aan het wegdek die is ontstaan door boomwortels die er onderdoor groeien, scheefliggende stoepranden of losliggende stoeptegels.

Grote betrokkenheid inwoners bij verkeerveiligheid

In totaal zijn er 1441 reacties over verkeersonveilige situaties binnen gekomen via de wijkprikker. De informatie wordt geanalyseerd, geprioriteerd en gebruikt als input voor het verkeersveiligheidsplan.

Financiële steun voor versterken vereniging 

Voor een vereniging is het belangrijk om voldoende leden én vrijwilligers te hebben. Daar helpt de gemeente graag bij. Heeft u een goed idee om uw sport-, wijk- of cultuurvereniging of scouting te versterken? Bijvoorbeeld een training voor vrijwilligers, een open dag om iedereen kennis te laten maken met uw vereniging of een EHBO-training? Dan kunt u MVV-subsidie aanvragen.

Hoornbrug dicht vanwege groot onderhoud

De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit aan de Hoornbrug. De brug is vanaf 6 februari tot en met 19 maart in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Auto’s en fietsers worden omgeleid met borden. Voetgangers kunnen gebruikmaken van de brug. Wanneer de brug voor de werkzaamheden omhoog moet staan, vaart er een pontje in de directe omgeving van de brug. Dit wordt met borden aangegeven.

Bijeenkomst omgevingsvisie

Maandag 6 of donderdag 16 februari, 19:30 – 21:00 uur

Wat voor gemeente willen we in 2050 zijn? Dat is de centrale vraag bij het opstellen van de omgevingsvisie. Op maandag 6 (Raadhuis) of donderdag 16 februari (online) gaan we graag met u in gesprek over 4 conceptstandpunten

voor de toekomst van onze gemeente:
– sociaal, veilig en gezond
– aantrekkelijk en groen
– een vitale economie
– toekomstbestendig

Meld u aan voor de bijeenkomst

Invoering Ja-sticker: samen naar minder papier

Vanaf 1 april 2023 treedt de Ja-sticker in gemeente Leidschendam-Voorburg in werking. Inwoners ontvangen vanaf die datum standaard geen ongeadresseerde reclamefolders meer in de brievenbus. Inwoners die wel folders willen ontvangen, kunnen dit aangeven door een Ja-sticker op de brievenbus te plakken. Op deze manier ontvangen minder inwoners ongewenste reclamefolders en wordt papierverspilling voorkomen. Voor de huis-aan-huisbladen verandert er niets.

Komt u Vlietwensen versterken?

Geld voor een buurtfeest, wijkmoestuin, sportevenement of gezellige middag voor ouderen? Inwoners kunnen voor leuke ideeën een financiële bijdrage vragen aan Vlietwensen. Een commissie, bestaande uit enthousiaste en actieve inwoners, bekijkt en beoordeelt deze aanvragen. Vlietwensen zoekt hiervoor een nieuw commissielid, om samen de aanvragen te beoordelen en Vlietwensen verder uit te bouwen.

Zet niet alles op social media

Lekker relaxen op een tropisch strand, of aan het skiën in de kou? Of misschien een mooi schilderij gekocht of een horloge gekregen? Zet dit niet zomaar op social media! Want dat is handige informatie voor inbrekers. Plaats vakantiefoto’s bijvoorbeeld pas als u weer thuis bent en laat niet aan iedereen uw dure spullen zien.