Stompwijk opnieuw in actie voor Support Casper

Toen Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (Support Casper) om hulp vroeg, waren er slechts een paar WhatsApp-berichtjes nodig om een groep Stompwijkers enthousiast te krijgen. Met 9 man reden we afgelopen vrijdag binnen 2 uurtjes naar de Vijverberg in Doetinchem, het stadion van De Graafschap.

Die dag stond er een bijzondere wedstrijd gepland; de finale van de Kist-Cup. Een ode aan Simon Kistemaker (1941-2021) die als trainer bij zowel De Graafschap als bij Telstar actief is geweest en ontzettend geliefd is bij de achterban van beide clubs uit de Keukendivisie. De twee onderlinge competitieduels tussen De Graafschap en Telstar worden sinds dit seizoen bestempeld als de Kist-Cup. In september werd de eerste wedstrijd gespeeld bij Telstar en afgelopen vrijdag was de tweede en laatste wedstrijd in het stadion van de ‘superboeren’. Na afloop mochten we in de business club tot sluitingstijd genieten van de grenzeloze gastvrijheid op de Vijverberg.

De ingevlogen hulptroepen uit Stompwijk kwamen in actie voorafgaand aan het duel en in de rust. Met elkaar bemanden we 3 stands rondom het stadion waar we voor de wedstrijd allerlei merchandise zoals mutsen, sjaals, vaantjes en loten aan de man brachten en waarvan de opbrengsten ten goede komen aan Support Casper.

Bijna €10.000,- aan artikelen wisten we te verkopen. Als het voor het goede doel is, blijkt ineens iedereen uitmuntende sales skills te hebben. Het bracht de totale opbrengsten van alle activiteiten rondom deze twee duels op €25.000 voor het baanbrekende onderzoek naar alvleesklierkanker o.l.v. professor Casper van Eijck. Dank aan Rick, Frans en Jack Luiten, Joris Disseldorp, Martijn van Es, Kees Ammerlaan, Patrick Luk en Jeroen de Vrij voor jullie inzet en de gezelligheid.

Jeroen de Gier

Je ook inzetten voor Support Casper? Dat kan op 5 maart a.s. bij Vitesse-AZ.
Op zondag 5 maart om 14:30 uur a.s. vindt in het Gelredome de “nummer-4-wedstrijd” plaats als eerbetoon aan clubicoon Theo Bos die 28 februari 2013 op slechts 47-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker overleed. Vitesse speelt deze middag tegen AZ. Rondom deze wedstrijd zijn ook verschillende activiteiten waar hulp bij nodig is.

Lijkt het je leuk een bijdrage te leveren (alleen of met een groepje) én de wedstijd te bekijken, meld je dan even aan bij Marlies Koster; marlies@supportcasper.nl.