Gluren bij de buren

Een geslaagde wintereditie van Gluren bij de Buren in Den Haag én Stompwijk

Afgelopen zondag 5 februari, waren gratis optredens te bezoeken van lokale podiumkunstenaars in 1050 huiskamers verspreid over het hele land, waaronder hier in Den Haag. Gluren bij de Buren, een landelijk amateurkunstenfestival dat drempels voor ontmoeting verlaagt en talentontwikkeling stimuleert, vond in 2023 eindelijk weer in de winter plaats.

In huiskamers traden lokale podiumkunstenaars op vanaf het vloerkleed, tussen de kamerplanten. Bezoekers zochten huiselijke knusheid, en verwarmden zich met een kopje koffie of thee, zelfgebakken koekjes en creatieve performances. 

Zo ook bij Carmen in haar huiskamer. Zanggroep J.O.Y. is direct na de kerst gestart met het instuderen van een tiental liedjes om op deze manier goed voor de dag te komen. Een gevarieerd aanbod was het resultaat met evergreens, meezingers en mee-deiners. Van Queen tot Willeke Alberti. Mooie herinneringen ophalen bij Memories van Maroon 5. Er werd zelfs even een dansje gewaagd en getwist. Ook het door Carmen geschreven en gecomponeerde nummer van: “We gaan weer Gluren bij de Buren” werd erg goed ontvangen. Ook door de organisatie zelf en dat is natuurlijk extra leuk.

Bij het eerste optreden was vooral veel familie aanwezig die een verjaardag combineerde met een bezoek aan dit optreden. Verder veel vrienden en bekenden en oud leden, ook altijd leuk. Er waren potten vol koffie, warme chocolademelk, koekjes, zelf gebakken cakes en allerlei lekkers voor kinderen. En na afloop poffertjes en bami en zelfs een toegift door twee Indische dames met een extra optreden.

Zelf hebben we er in ieder geval weer van genoten.                              

Petra