Landelijk luchtalarm in Stompwijk gaat verhuizen   

De gemeente Leidschendam-Voorburg gaat op donderdag 9 februari het landelijke luchtalarm in Stompwijk verplaatsen. Dit luchtalarm staat nu op het dak van het gebouw aan de Zustersdijk 18. De nieuwe plek wordt de parkeerplaats van het sportcomplex Meerhorst, achter de blauwe papiercontainers.

De verplaatsing van het luchtalarm is besproken met de Adviesraad Stompwijk en is omgevingsvergunningvrij. Dit betekent dat het luchtalarm op de nieuwe plek kan worden geplaatst  zonder omgevingsvergunning.

Het luchtalarm staat nu op het dak van het gebouw aan de Zustersdijk 18 en is moeilijk bereikbaar voor onderhoud. Door de slechte bereikbaarheid van het alarm én door de sloop van dit gebouw moet het luchtalarm worden verplaatst. Terug naar plek waar hij vandaan komt, is daarom niet meer mogelijk.