Nieuwe schoeiing en nieuwe bomen!

Afgelopen week ben ik, na een aantal weken min of meer gedwongen binnen zitten, een klein stukje de polder ingelopen. Weliswaar nog met stokken, maar het was heerlijk om de zon op het gezicht te voelen en de polder weer eens van dichtbij te zien.

De Meer-en Geerweg blijft mij altijd trekken vanwege de prachtige luchten en de vele vogels die er te spotten zijn. Zo aan de achterkant ziet het dorp er altijd weer heel anders uit, met de fiere kerktoren overal boven uit. Ik hou ervan.

Er werd hard gewerkt aan de schoeiingen en dat belooft wat. Zeker na het bericht van kortgeleden in de Dorpsketting dat er zeer binnenkort echt werk gemaakt gaat worden van deze weg vol scheuren en gaten. Levensgevaarlijk, zelfs om met stokken te lopen moet je nog uitkijken waar je je voeten en stokken neerzet. Hopelijk wordt het nu echt eenmalig goed gemaakt en weer niet half zoals de laatste jaren.

De Driemanspolder is mooi geworden en er komt nog een opvang/natuurgebied bij aan de Zoetermeerse kant van “onze” polder die ongetwijfeld nog meer mensen zal verleiden tot een fiets-of wandeltocht over de Meer-en Geerweg. Maar dan moet deze weg wel veilig genoeg zijn om al deze extra mensen aan te kunnen. Het is nu vaak slalommen op de te smalle en te gevaarlijke weg met de nodige valpartijen tot gevolg. We wachten het af.

Wat mij ook opviel toen ik weer terugliep was dat aan het eind van de Meerlaan, net voorbij Faas, dat de oude bomen eindelijk gekapt zijn en dat er nieuwe bomen aangeplant werden. Na mijn vraag welke bomen ze aan het terug planten waren kreeg ik te horen dat het een diversiteit aan bomen was. Een daarvan is de groene beuk, want dat heb ik op de informatie aan de boom gezien. Er zijn in het hele dorp ten behoeve van de nieuwe inlaat en de aanleg veel bomen gekapt en zeker niet alles is terug geplant. Waar de herplanting wel gedaan is? Mij  is het onduidelijk maar zeker niet in Stompwijk. Gelukkig blijft dit stukje wel groen. Ik hoop uiteraard op meer groen en ook op meer zomerplanten in de bakken via de gemeente. Want ik vind het nog steeds vreemd dat Petra  daarvoor een Stichting moet aanschrijven of op een andere manier sponsors moet zoeken. In Voorburg en Leidschendam, de zogenaamde A-locaties, kan het wel. Nou, ik vind Stompwijk ook een A-locatie!

Ria Luiten