Nieuwe serie Tim Oliehoek

De spannende fictieserie speelt zich af in een samenleving in de nabije toekomst: Arcadia, waar het lot van burgers wordt bepaald door hun persoonlijk burgerscore. De achtdelige serie is vanaf a.s. zondag 19 maart wekelijks te zien bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start of volledig te streamen op NPO Plus.

Je krijgt wat je verdient

De serie volgt de familie Hendriks die dankzij hun hoge scores een goed en veilig leven kunnen leiden. Alles verandert als blijkt dat vader Pieter heeft gefraudeerd met de scores van hun dochters. Als straf wordt hij verbannen naar de buitenwereld, een plek waar bijna niemand het overleeft. Zijn vrouw en vier dochters blijven achter in Arcadia en krijgen strafpunten voor zijn fraude. Met als gevolg dat al hun privileges komen te vervallen. Hoe houdt de familie zich staande in deze nieuwe samenleving die perfect zou moeten zijn, maar vol bedrog en verraad blijkt te zitten? Kiezen ze voor elkaar? Of ieder voor zichzelf? Deze ethische dilemma’s geven de kijker stof tot nadenken. Wat zou jij doen? En in wat voor wereld wil jij leven?

Nederlands-Vlaamse cast

De bekende cast bestaat onder anderen uit Monic Hendrickx, Maarten Heijmans, Aus Greidanus, Melody Klaver, Ellie de Lange en de Vlaamse acteurs Gene Bervoets, Wim Opbrouck en Natali Broods. De regie is in handen van Tim Oliehoek (De Zaak Menten, Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Stanley H.) “We hebben geprobeerd een spannend verhaal te vertellen dat tegelijkertijd heel dichtbij komt. Ik hoop dat we erin zijn geslaagd om deze wereld geloofwaardig te maken.” Aldus regisseur Tim Oliehoek.

Filmfestival Oostende

Arcadia is gemaakt door het Belgische productiehuis jonnydepony in coproductie met VRT, KRO-NCRV en Big Blue. Met ondersteuning van de Duitse publieke omroepen WDR en SWR. De opnames vonden plaats in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Arcadia, vanaf zondag 19 maart elke week om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 3 en NPO Start of bekijk vanaf 19 maart de volledige serie op NPO Plus.

Bron en foto’s: KRO—NCRV