Hallo lieve  kinderen

Zoals jullie al zullen weten, zijn Annie, Keesje, Oma, Opa, ja het hele gezin meteen toen ze thuis aangekomen waren, aan de slag gegaan voor hulp aan Turkije! Ja, ze moesten nog even kijken hoe dit alles zo goed mogelijk aan te zullen pakken, met kleding, Giro 555 en andere belangrijke artikelen die hard nodig zijn. Terwijl ze zo druk bezig waren kleding uit te zoeken, zei oma opeens: “Zeg, iemand die ons Bijbelpraatje van de vorige keer ook heeft gelezen, zei dat wij het alleen over Turkije hebben, maar dat er nog zoveel andere landen zijn die hulp nodig hebben!”

“Echt waar, hebben we het alleen over Turkije gehad?” zei opa, “ik heb wel aan die andere plaatsen gedacht, maar het is mij dan ontgaan ze te benoemen. Laten wij dan nogmaals kijken, in hoeverre het met Oekraïne is gesteld, Syrië maar eveneens de vluchtelingen hier. Al kunnen wij niet iedereen helpen, maar alle beetjes kunnen wonderen doen!”

Zo waren ze een hele tijd druk in de weer, waardoor ze  helemaal vergaten te lunchen! “Kom, ik maak gauw wat klaar!” zei oma. Ze warmde gauw wat broodjes in de oven op! Iedereen kon dan verder smullen van lekkere pindakaas, worst, radijsjes, kaas en jam! Ook een glas lekkere warme melk voor beide kinderen plus nog wat koffie en thee voor de ouderen.

Terwijl ze zo zaten te smullen, herinnerde Annie opa eraan dat hij nog over Jezus zou vertellen. “Dat is waar ook” zei opa.” Hij kauwde zijn mond leeg en begon te vertellen: “Jullie weten dat wij elk jaar in de maand december de geboorte van Jezus vieren. Dan is het Kerstfeest. Vorig jaar was het ook zo, maar daar vertel ik nu niet over, omdat ik even wil aansluiten op het eveneens zo grote feest dat nu komen gaat, en dat is..” Opa was nog niet eens uitgesproken of Annie stak wild haar hand omhoog terwijl ze luidop riep:

“O, ik weet het al! Dat is het feest van de Heilige Laurentiuskerk. Die bestaat al 150 jaar!” “Ja,” vult Keesje opgetogen aan. “Ze zijn in de kerk, na de Eucharistieviering, al met alle mensen bezig het Feestlied te oefenen!”

Ook oma laat zich niet onbetuigd en roept heel vrolijk: “Ja, hoe vind je die? Het lied gaat volgens de wijze van: Aan de Amsterdamse grachten…”

“Weet ik, weet ik,” zegt opa, “we waren er toch zelf bij?!” “Gelukkig maar” praat oma enthousiast verder! “Want kijk, wij hebben hier met ons allen een oefenblad, dus kunnen we nu rustig even oefenen!”

Voordat opa nog iets kon zeggen, begonnen ze allemaal al wiegend en oma met haar kraakstemmetje te zingen:

“Nu al honderdvijftig jaren, 

   staat Laurentius in ons dorp

   Dat was ooit wel even sparen

   maar daar werd toen niet om gemord

   Kijk eens wat een fraaie lijnen…….

“Ho, hohoho. Stop nu maar!” roept opa opeens. “Dat is niet de bedoeling! Natuurlijk is dit ook fijn en toch bedoelde ik niet dit feest, maar wel het feest van Pasen!’’ O, het was opeens muisstil geworden en iedereen luisterde verder naar opa, al moesten Annie en Keesje toch nog stiekempjes een beetje na giechelen, over zo’n grappig voorval!

“Wat ik eigenlijk wil vertellen is, dat het Kerstfeest ons verder brengt naar een nieuw Christelijk feest.

Alleen gaat er heel wat aan vooraf, voordat het Paasfeest is! In die fase zitten we nu. Het is een tijd van voorbereiding, ons hartje klaarmaken voor dit grote FEEST.” In deze periode zegt men ook: We zijn op weg naar Pasen! We moeten ons bezinnen om een licht voor elkaar te zijn. Daarom was het thema van de kerk, de afgelopen zondag zo mooi: “Het Licht zien!” Onze voorganger mevrouw Marjanne Turk heeft het zo mooi uitgelegd en daarbij ook zo mooi gezongen! We moeten proberen, God steeds te vragen ook een lichtje te zijn voor een ander, zoals Jezus dat zou willen  hebben! Zeg, Annie en Keesje, vandaag laat ik het hierbij.” zei opa.

“Volgende keer, vertel ik meer hierover en hoe het verder met Jezus is gegaan op Zijn weg naar Pasen! Okay, we gaan nu maar even een luchtje scheppen.” Ja hoor en weg waren ze, binnen een wip!

Nou lieve kinderen, dat gaan wij ook doen, maar…….eerst  even dit:

*   Vertel eens wat:

   -Wat weet jij over Pasen?

   -Ben jij je al aan ’t voorbereiden op dit Feest?

   -Ga je ook meehelpen met de voorbereiding van het feest van de Laurentiuskerk en weet je al op welke wijze?

*   Creatief bezig zijn:

    Ook Palmpaasstokken, komen aan de beurt.

    Maak een ontwerp, zoals je die zou willen hebben.

* Muziek:

     Tik in op YouTube:

     Kinderliedmaart 2018, Samen op weg naar Pasen.

     Zondagsschool.

Nou dat was ‘t! Gods zegen, veel plezier en tot de volgende keer!

Veel liefs, Olivia (voorleesjuf)