Kerk, diverse berichten

Wie heeft nog palmtakjes?

Palmpasen staat voor de deur, maar helaas geven de buxusboompjes rond de kerk nog niet genoeg takjes. Wie oh wie kan ons helpen aan wat meer palmtakjes? Het hoeft niet enorm veel te zijn. Alle kleine beetjes helpen. Heeft u iets, neem dan contact op met het secretariaat of met ondergetekende. Indien nodig komen we bij u knippen.

De kop is er af!

Tijdens de viering van zondag 19 maart is het startschot gegeven voor het vieren van het 150-jarig bestaan van ons kerkgebouw. Natuurlijk gaan we in de kerk niet echt schieten, maar we hebben een stevige klap op de gong gegeven. De koster werd daarbij geholpen door de jongsten aanwezigen in de kerk Nick, Lois en Ivy. Tijdens de overweging is iets verteld over de ontstaansgeschiedenis van onze kerk (die in 1870 ontworpen is door architect Margry en 17 maart 1873 is ingezegend.) De vlag hebben we buiten gehangen, er waren speciale koekjes bij de koffie en we hebben het feestlied gezongen. Alles bij elkaar een heel goed begin van alle activiteiten ter gelegenheid van het jubileum.

21 mei Stompwijks korenfestival

Een activiteit, waarvoor de uitnodigingen de deur uit zijn, is het Stompwijks korenfestival. Alle koren in Stompwijk zijn uitgenodigd om op 21 mei van zich te laten horen in het gebouw met de mooiste akoestiek. We hopen op een heel gezellige muzikale middag.

Teken- en knutselwedstrijd voor de jeugd

Een activiteit die er aan zit te komen is een oproep aan alle kinderen en jongeren in Stompwijk om iets te tekenen of knutselen wat met de kerk te maken heeft. Leuke prijsjes zijn te winnen. De kinderen die zich voorbereiden op hun Eerste Heilige Communie hebben het voorbeeld al gegeven door het maken van een kerkje. Details volgen.

Marianne Turk