Kom Palmpasenstokken maken in het Dorpspunt

Zondag 2 april is het Palmpasen

Het is al een heel oud gebruik om Palmpasen stokken te maken. Heel vroeger vierde men het begin van de lente. Daarmee heeft de versiering van de Palmpasen stok waarschijnlijk eerst te maken gehad. Tegenwoordig worden de Palmpasen stokken uitgedeeld na de Palmpasenviering aan oudere en zieke mensen in het dorp of in de familie om wat extra aandacht te geven. Waarschijnlijk heb je zelf iemand aan wie je de stok wilt geven maar wij zouden het ook heel fijn vinden als je er een maakt voor onze dorpsgenoten die het kunnen gebruiken.

Daarom gaan we donderdag 30 maart, tussen 18.30 uur en 19.45 uur weer Palmpasen stokken maken. Dit gebeurt in het Dorpspunt. Alle kinderen uit Stompwijk en omgeving zijn welkom om een Palmpasenstok te maken.

Wij hebben stokken en papier om de Palmpasenstok te versieren. Als dit klaar is mag je hem meenemen en thuis afmaken door er nog wat snoepgoed en fruit aan te hangen.

De kosten van dit alles zijn € 1,50. Hiervoor wordt ook een broodhaantje voor op de Palmpasenstok besteld.

Het broodhaantje kun je ophalen op het kerkplein op zondagochtend 2 april tussen 10.45 uur en 10.55 uur zodat ze lekker vers zijn. Om 11.00 uur is de viering van Palmpasen. Het zou leuk zijn als alle kinderen meelopen in de processie in de kerk. Na deze viering mag je de Palmpasenstok zelf wegbrengen naar iemand die wel een opkikkertje kan gebruiken.

Groetjes en hopelijk tot ziens, de werkgroep Eerste Heilige Communie