Hallo lieve kinderen

Vandaag gaan we weer even kijken hoe het met Annie en Keesje gaat. Nou, nadat ze flink gestoeid hadden ploften ze op een bank in het park neer naast opa en oma! “Zeg opa, vertelt u nu maar weer over Jezus, want ik vind het zo spannend! “ “ Okay, “ zei opa en begon meteen: “ De vorige keer had ik het over een lichtje zijn en daar lijkt Palmpasen een beetje op.” “ Wat is dat?” vroeg Annie nieuwsgierig. “ Nou” antwoordde opa,  ”Jezus deed ook nog meer wonderen. Hij had een man die Lazarus heette weer levend gemaakt en was nu in het huis van die man met de twee zussen Martha en Maria. De  apostelen van Jezus waren er ook bij. Toen stuurde Jezus twee van hen uit, om een veulen voor Hem te halen. Een veulen is het kindje van een ezel. “Als de mensen vragen waarvoor dat nodig is, dan zeggen jullie: De Heer heeft hem nodig, we brengen hem terug” Zo gezegd, zo gedaan! Toen ze het veulen voor Jezus hadden gebracht, legden zij hun jassen op het veulen en kon Jezus er zo op gaan zitten. Terwijl Jezus op het veulen reed, legden de mensen kleden op de grond net als een tapijt en samen met de kinderen, zwaaiden zij met palmtakken (takken van een palmboom) en zongen heel luid:  “ Hosanna in de Hoge. Gezegend Hij die komt in de naam des Heren, Hosanna in de Hoge! “ Zo blij waren zij Jezus te zien! Onder luid gejuich en gezang van de mensen, reed Jezus zo door naar de tempel. Wat er toen daar gebeurde, vertel ik  de volgende keer wel, maar wat ik wel erbij wil zeggen is dat jullie bij ons in de kerk, als wij Palmpasen vieren en dat is  al op a.s. zondag 2 april, Jezus niet op een veulen voorbij zien gaan.

We vieren het wel! Alle  mensen in de kerk krijgen takjes groen en de kinderen lopen in processie achter elkaar met hun palmpaasstok in de hand. Die leggen ze dan bij het altaar neer en als de viering uit is, dan brengen zij hun palmpaasstok naar een oma, opa of iemand die ziek is, gewoon om deze mensen blij te maken!

Zo zie je maar, hier kan je weer een lichtje zijn!” “ O, wat leuk!, riepen Annie en Keesje tegelijk. “ Mogen wij ook een Palmpaasstok maken?”

“ Natuurlijk, natuurlijk, laten wij maar gauw naar huis gaan en ermee beginnen. Volgende keer vertel ik verder, maar dan over de Goede Week! “ sprak opa terwijl hij van de bank opstond!

Natuurlijk waren Annie en Keesje, alweer als eerste thuis!

Ja lieve kinderen, ook wij gaan aan de slag met de Palmpasstokken, maar……….eerst even dit:

*Vertel eens wat:

– Hoe maak jij je klaar voor het Paasfeest?

– Heb je nog meer kunnen doen voor de landen die hulp nodig hebben? Wat dan?

– Heb jij je al aangemeld  om te helpen bij het feest van de Laurentiuskerk?

– Aan wie ga jij jouw Palmpaasstok geven?

*Creatief bezig zijn:

– Vooruit nu maar met het maken van jouw Palmpaasstok.

  Vraag hierbij om hulp aan jouw mensen!

*Muziek:

– Tik in op YouTube:

Opwekking met tekst 240 Hosanna, hosanna de Koning van Israel ( versje 1 )

Okay lieve kinderen, dat was het dan weer!

Ik zou zeggen, veel succes met jouw Paasstok, fijne Palmpaasfeest en Godszegen!

Veel liefs en tot de volgende keer!

Olivia (voorleesjuf )