Klaverjassen in het Dorpspunt

Afgelopen vrijdag was het alweer de laatste klaverjasavond van het seizoen. Ondanks enkele afmeldingen hadden we maar liefst 8 tafels. Ook enkele nieuwe gezichten erbij, zij vielen met hun neus in de boter (of het gebak) want zoals gebruikelijk is het de laatste avond altijd groot feest! Volgens mij hadden zij het ook prima naar hun zin en komen zij volgend seizoen ook gezellig kaarten in het Dorpspunt. Van harte welkom!!

Bert van Es gaat met de winst naar huis.

We begonnen met koffie en taart en gingen op tijd van start. Omdat de vele prijzen al mooi uitgestald stonden deed iedereen zijn/haar uiterste best om zo veel mogelijk punten te vergaren. Er werden 3 boompjes van 12 rondes gekaart om het niet al te laat te maken. Onder het genot van hapjes en drankjes was het weer een super gezellige avond.

Van oorsprong het Kip-klaverjastoernooi werd nu het Lammetjes-klaverjastoernooi want de hoofdprijs was een schattig levensgroot lammetje. Deze was erg gewild onder de kaarters waaronder veel boeren, buitenlui en schapenhandelaren. Bert van Es mocht zich de gelukkige winnaar van deze avond noemen en ging met het lammetje naar huis. Dus even kijken als je door het dorp fietst, hij beloofde zijn schaapje voor het raam te zetten zodat we er allemaal van kunnen genieten!

Iedereen ging met een mooie prijs naar huis en ik werd verrast met een heleboel cadeaubonnen, om verlegen van te worden. Nogmaals iedereen heel hartelijk dank! Het was een mooi seizoen, nu lekker genieten van de zomertijd al laat het mooie weer nog op zich wachten maar dat gaat vast wel komen. De violen staan er bij enkele winnaars alvast fleurig bij!