Hallo lieve kinderen

Alles goed?

Zeg, ik hoor iemand roepen. O, dat is opa, luister maar:

“Hallo, Keesje, hallo Annie,! Hoe vonden jullie het korenfestival van afgelopen zondag in de Laurentiuskerk?” “Fantastisch, fantastisch!” riepen ze opgetogen terug! Oma vroeg meteen, “Als je een prijsje zou moeten uitreiken, wie zou dan de eerste prijs krijgen?”

“Alle-Allemaal!” riepen ze uitbundig!“ Want iedereen heeft heel goed zijn best gedaan en prachtig gezongen, een ieder op zijn eigen wijs en in eigen bijzondere stijl!” “Slim hoor,“ zegt oma, “ dat vind ik ook! In elk geval hebben we allemaal flink genoten en het was weer een groot feest met z’n allen in de kerk! Zo zie je maar de kracht van muziek en zang: Met z’n allen zijn we dan één familie! Alle koren, alle medewerkers, hartelijk dank hoor, voor zo’n spetterende middag! Wat hebben wij genoten!”

Opeens zegt Keesje: “Ja, al dit zingen doet mij ook denken aan zondag 14 mei, het was Moederdag, maar weet je nog, dat het ook dag was van de communicantjes Romé en Manon! Daar werd eveneens een prachtig lied gezongen, dat gaat zo van… Een parel in Gods ha -ha- hand,

Een parel in Gods hand enz!

Dat vind ik zo mooi en loop dit zowat de hele dag te zingen!” Het is inderdaad mooi en de boodschap van dit liedje is even zo prachtig! We hoeven nergens bang voor te zijn, of ons minder voelen dan de ander, omdat we weten dat we waardevol zijn en dat God onze vader is en in alle gevallen van ons houdt!”

“Maar,“ vult Annie aan, “we mogen elkaar toch ook niet pesten? Sommige grote mensen pesten elkaar ook!” “Zo is dat!” antwoordt oma. “ Daarom is het zo mooi wat pastoor Broeders heeft gezegd. Hij zei, dat wij in verbinding met God onze Vader moeten blijven, door te proberen te leven volgens Zijn tien geboden. Zo kom je dan niet in de verleiding om anderen te pesten of lelijk te doen! We weten allemaal, God onze Vader kent ons en heeft ons lief en als wij onze liefde terug geven aan God, door lief voor elkaar te zijn en te leven zoals God dat wil, dan ben en blijf je waardevol en…… voel jij je ook en ben je ook en blijf je ook……..EEN PAREL IN GODS HAND!

“Trouwens,” voegde Annie er nog even aan toe: “ Die schitterende witte parelkleurige ballonnen, die zo’n prachtige erehaag vormden, gaven mij ook het gevoel dat zij ook echte parels in Gods hand waren. Ik dacht meteen, zo’n grote parel, daar doe ik mijn best voor, want ik wil eveneens zo’n grote parel in Gods hand zijn!” “Ha, ha, ha !“ daar moesten ze met z’n allen natuurlijk heel hartelijk om lachen!

Terwijl oma intussen was begonnen met de aardappels te schillen, vroeg Keesje aan opa: “Zeg, opa, We hebben vorige week het feest van Hemelvaart gevierd en a.s. zondag is het Pinksterfeest, gaat u ons nu ook wat over vertellen?” “Ja hoor, maar luister deze keer eerst goed wat de juf of meester hierover zal zeggen, dan mag jij de volgende keer aan ons dit mooie verhaal vertellen! Okay? Laten wij alvast een duifje gaan knutselen, als voorbeeld van de Heilige Geest! Ik ben echt benieuwd naar jouw verhaal, Keesje.” zei opa.

Nou lieve kinderen, ook wij gaan even knutselen, maar eerst nog even dit:

*Vertel eens wat:

-Wat heb je voor moeder op Moederdag gedaan?

– ken je het verhaal van het Pinksterfeest al? Vertel maar!

*Creatief bezig zijn:

-Duifje knutselen?

*Muziek:

– Tik in op YouTube: Ik wens je liefde, blijdschap, vrede.

Liedjes v. Elly en Rikkert (Filmpje: kinderkerk in Zunderdorp)

Nou, dat was ’t weer, Gods zegen, Fijne en Gezegende Pinksterdagen en tot de volgende keer!

Veel liefs,

Olivia ( voorleesjuf)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *