Voorjaarsontmoetingsdag

In plaats van de jaarlijkse bustocht werd, (om verschillende redenen) gekozen voor een Voorjaarsontmoetingsdag, in ‘De Meester’ in Zoeterwoude.

We werden welkom geheten door Trees (onze voorzitter) met koffie of thee met wat lekkers.

Daarna kwam, onder gezellig gekeuvel, de borrelfles op tafel. Ook werd er steeds van tafel gewisseld, zodat het echt een ontmoetingsdag was. Na de soep met lekkere broodjes gingen we naar het film gedeelte onderverdeeld in 3 delen, waar al snel om popcorn werd geroepen. Dat hoort onder de film. We zagen de klompenmaker Vreeswijk en de klokkenmaker Elderhorst, beiden jarenlang inwoners van Zoeterwoude.

Daarna nog een filmrondje vanaf de kerktoren en een film over de W.O. II, waarbij Sien de Groot vertelde hoe zij gewond raakte en 6 weken in het ziekenhuis moest liggen. Ook dr. Kortmann was nog te zien op de film, bij de doden herdenking.

Na de afsluit koffie gingen we om half 4 weer op huis aan, na een heel gezellige dag. Zéker voor herhaling vatbaar.

Groetjes Ria van Dijk